Ασθενής ψυχιατρικής κλινικής κυκλοφορούσε με όπλο μέσα σε νοσοκομείο!

69
0
()

Αναστάτωση επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με αφορμή το περιστατικό διεγερτικού ασθενούς που νοσηλευόταν στην ψυχιατρική κλινική και οπλοφορούσε.

Οι εργαζόμενοι της κλινικής εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας άμεση πρόσληψη προσωπικού, υλοποίηση της μελέτης επέκτασης του τμήματος Οξέων και συνολική βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, αλλά και άνοιγμα δομών χρόνιας φιλοξενίας ασθενών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλευόμενοι της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ εκτέθηκαν σε κίνδυνο από διεγερτικό ασθενή που οπλοφορούσε, αναδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι επικίνδυνες ελλείψεις στη μοναδική δημόσια Ψυχιατρική κλινική της Ανατολικής Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι της κλινικής έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην κλινική, λόγω της συνεχούς υπερπληρότητας, της τραγικής έλλειψης προσωπικού (κυρίως από ειδικευμένους ψυχιάτρους και νοσηλευτές), της ακαταλληλότητας του χώρου των Οξέων, αλλά και της γενικότερης έλλειψης δομών χρόνιας φιλοξενίας στην Κρήτη, που εγκλωβίζει χρόνιους ή με κοινωνικά προβλήματα ασθενείς στην κλινική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τεράστιο γερασμένο δέντρο έπεσε μέσα σε σχολείο, από θαύμα δεν είχαμε τραυματισμούς

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εδώ και δύο χρόνια από την πρώτη επιστολή τους, «και τώρα έρχεται ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα της ασφάλειας του προσωπικού και των νοσηλευόμενων ασθενών, καθώς περιστατικά βίας και επιθετικότητας είναι συχνά εντός της κλινικής και στο Τμήμα επειγόντων περιστατικών λόγω της φύσης των ψυχιατρικών νοσημάτων. Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου είναι ολιγάριθμο, δεν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο για τη διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών και καλείται να εκτελεί παράλληλα πολλαπλά καθήκοντα».

– Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: ειδικευμένοι ψυχίατροι, νοσηλευτές και προσωπικό ασφαλείας κατάλληλα εκπαιδευμένο στη διαχείριση ψυχιατρικών περιστατικών.

– Ολοκλήρωση και υλοποίηση της μελέτης επέκτασης του τμήματος Οξέων και συνολική βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας στη κλινική.

– Άνοιγμα δομών χρόνιας φιλοξενίας ασθενών (ξενώνες, οικοτροφεία, δομές για χρονίως πάσχοντες), άνοιγμα Ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου και ειδικής κλινικής απεξάρτησης, που θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της κλινικής και φυσικά στη παροχή βέλτιστων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ιταλία - Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών. Στα 3 κρούσματα ενεργοποιείται εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ