Αρχηγικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που έκανε εμπρησμούς ο 27χρονος που συνελήφθη στα Προσφυγικά.

24
0
(0)

Αρχηγικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης με την ονομασία «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας», φέρεται να είναι ο 27χρονος που συνελήφθη κατά την διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ, χθες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο συλληφθείς, που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News, τον περασμένο Ιούλιο, ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο προανάκρισης, με την συμβολή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Real εμπρησμός

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας που έγινε με φωτιά και εκρηκτικές ύλες-μηχανισμό, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η επιχειρησιακά δομημένη εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της, σχεδίασε και πραγματοποίησε σε χρονικό διάστημα δύο ετών (από 16 Ιουλίου 2020 έως 13 Ιουλίου 2022) τις ακόλουθες κατά χρονική σειρά επιθέσεις:

– Τοποθέτηση και ενεργοποίηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού σε ATM, πρώτες πρωινές ώρες της 16-7-2020 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του και πρόκληση φθορών στο κατάστημα.

– Εμπρησμό με χρήση φακέλων με εύφλεκτο υγρό σε δύο ATM , πρώτες πρωινές ώρες της 11-8-2020 σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πεύκη, με επακόλουθο την πλήρη καταστροφή τους.

– Τοποθέτηση και ενεργοποίηση τριών αυτοσχέδιων εμπρηστικών εκρηκτικών μηχανισμών, πρώτες πρωινές ώρες της 15-10-2020 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Γαλάτσι, συνέπεια του οποίου ήταν η πρόκληση εκτεταμένων φθορών τόσο στο κατάστημα, όσο και σε παρακείμενη πολυκατοικία.

– Τοποθέτηση και ενεργοποίηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού, πρώτες πρωινές ώρες της 2-7-2021 σε είσοδο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Αθήνα, καθώς και εμπρησμό δύο σταθμευμένων οχημάτων μπροστά από το κατάστημα με αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών.

– Τοποθέτηση και ενεργοποίηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού και αποτυχημένη ενεργοποίηση άλλου όμοιου μηχανισμού, πρώτες πρωινές ώρες της 27-4-2022 σε γραφεία κόμματος στην Πεύκη, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στα γραφεία και σε διπλανό κατάστημα.

– Τοποθέτηση και ενεργοποίηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού εκρηκτικού μηχανισμού, πρώτες πρωινές ώρες της 13-7-2022 σε κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της Real News, στο Μαρούσι, με επακόλουθο την πρόκληση εκτεταμένων φθορών τόσο στα γραφεία, όσο και σε χώρους εταιρείας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Επισημαίνεται, ότι η πυρκαγιά που προκλήθηκε και επεκτάθηκε έως τον τρίτο όροφο, έθεσε σε κίνδυνο υπάλληλο που εγκλωβίστηκε στο χώρο εργασίας της στον δεύτερο όροφο, έως ότου απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Στην συγκεκριμένη επίθεση ο 27χρονος ταυτοποιήθηκε ως φυσικός αυτουργός, μαζί με άλλο μέλος της οργάνωσης στο σημείο, τοποθετώντας και πυροδοτώντας τον μηχανισμό.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία σπίτια σε Προσφυγικά, Πεύκη και Αγία Παρασκευή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: Αεροβόλο πιστόλι, 3 μαχαίρια, σπρέϊ πιπεριού, συσκευή ανίχνευσης συσκευών εντοπισμού θέσης, σακούλα που περιείχε μονωτικές ταινίες, ελαστικά γάντια καθαρισμού, απορροφητικό πανί καθαρισμού και κεράκια, 5 ασύρματοι, σημαία, ταυτότητα για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, μπιτόνι με άγνωστης σύστασης υγρό, ρούχα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων και πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και καρτών SIM.

Συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για:

-Εγκληματική οργάνωση
-Έκρηξη κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο
-Εμπρησμός από πρόθεση με κίνδυνο για πρόσωπα και πράγματα κατ´ εξακολούθηση και από κοινού, και σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος
-Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών
-Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας μεγάλης αξίας
-Παράνομη κατοχή όπλων
-Άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.

Εικόνες που θυμίζουν αληθινή μάχη περιέχει βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok από όσα έκαναν οι καταληψίες στα «Προσφυγικά» προκειμένου να εμποδίσουν τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας της ΕΛΑΣ, την Τρίτη.

Στα πλάνα φαίνονται άνδρες των ΟΠΚΕ να επιχειρούν να εισέλθουν στα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξανδρας με υψωμένες τις ασπιδες τους καθώς δέχονται «βροχή» από πέτρες, σίδερα μέχρι και ολόκληρες πόρτες τις οποίες χρησιμοποίησαν οι αναρχικοί ως όπλο για να τους εμποδίσουν.

Οι καταληψίες είχαν ανεβεί στην ταράτσα κτιρίου και από εκεί «βομβάρδισαν« την διμοιρία των ΟΠΚΕ με ό,τι είχαν στα χέρια τους.

Τελικά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή κατάφεραν να μπουν στο κτήριο και να φτάσουν μέχρι την ταράτσα προχωρώντας σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, κατά την οποία συνελήφθη και ο δράστης της εμπρηστικής επίθεσης κατά των γραφείων της Real Group, συνελήφθησαν 78 άτομα ενώ κατά τη διάρκειά της τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος που συνελήφθη κινείται στον χώρο των αντιεξουσιαστών και φέρεται εκτός από τη φωτιά στα γραφεία της Real να έχει κάνει εμπρηστικές επιθέσεις και σε αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς φέρεται να έμενε στα «Προσφυγικά» το τελευταίο δίμήνο, καθώς εκτιμάται ότι προσπαθούσε να κρυφτεί, έχοντας υποψιαστεί ότι οι αστυνομικοί είναι στα ίχνη του και τον αναζητούν.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ