Από σήμερα τα τέσσερα δωρεάν self test ανά παιδί 5 έως και 17 ετών για τον Αύγουστο. Πως θα τα παραλαμβάνουν

686
5
(1)

Με νέα υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικιλιας και ο υπουργός Επικρατείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, προβλέπεται η δωρεάν διανομή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) σε κατόχους Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMKA) ηλικίας πέντε (5) έως δεκαεπτά (17) ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, όσοι είναι κάτοχοι Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) ή Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.), ηλικίας πέντε (5) έως δεκαεπτά (17) ετών, δικαιούνται να λαμβάνουν δωρεάν μία (1) δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τον κορονοϊό Covid-19, για κάθε εβδομάδα.

Τα self test στα παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών διανέμονται δωρεάν από τα φαρμακεία έως την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021. Συγκεκριμένα, διανέμονται δωρεάν τέσσερις (4) αυτοδιαγνωστικές δοκιμασίες ελέγχου (self test), μία για την εβδομάδα από 2.8.2021 έως 8.8.2021, μία για την εβδομάδα από 9.8.2021 έως 15.8.2021, μία για την εβδομάδα από 16.8.2021 έως 22.8.2021 και μία για την εβδομάδα από 23.8.2021 έως 29.8.2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέος θάνατος εκπαιδευτικού τ. σχολικού συμβούλου πληροφορικής και περιφερειακού δ/ντη από κοροναϊό.

Να σημειωθεί ότι η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο, με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Π.Α.Μ.Κ.Α.) του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36)ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα.

Μαζί με τον δωρεάν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) παραλαμβάνονται και ενημερωτικά φυλλάδια. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων.

Για τους/τις ανήλικους/ες ηλικίας κάτω των δεκατριών (13) ετών, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα. Για τους/τις ανήλικους/ες ηλικίας από δεκατριών (13) ετών και άνω, ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται υπό την επιμέλεια και επίβλεψη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η Πολιτική Προστασία έχει δώσει οδηγίες, βάσει των οποίων, τα παιδιά 12 έως 17 ετών (γεννημένα μετά την 1/7/2009) μπορούν να ταξιδέψουν προς τους νησιωτικούς προορισμούς με πτήσεις εσωτερικού μόνο με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σούπερ μάρκετ ναρκωτικών ουσιών έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της Γκράβας. Σύλληψη 3 ατόμων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ