Αποχέτευση Πόρτο Ράφτη – 1.302.189 ευρώ η αποζημίωση που ζητά η ανάδοχος εταιρεία. Οι πρώτες αντιδράσεις

343
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Με έγγραφο που κοινοποίησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Δήμο μας» κάνει ένα μικρό ιστορικό για το θέμα της αποχέτευσης και τους λόγους που ανάγκασαν την ανάδοχο να διαλύσει την σύμβαση καθώς και για τις θετικές ζημίες (με βάση τις οποίες απαιτεί αποζημίωση 1.302.189,02 ευρώ) και ζητά έκτακτο Δ.Σ. για συζήτηση του όλου θέματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από τον Δήμο με ενημερωτικό δελτίο στην ιστοσελίδα του, αν και το θέμα είναι σε γνώση του από 25/6/2019 (πρώτη όχληση από την εταιρεία) και ακολούθησαν άλλα δύο έγγραφα στις 9/7/2020.

Ο Δημος δημοσίευσε σύγκληση της οικονομικής επιτροπής χθες 16/7/2020 αφού πρωτοκολλήθηκε και τρίτο έγγραφο της εταιρείας στις 15/7/2020.

Με λίγα λόγια το σοβαρό αυτό θέμα είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής από τις 25/6/2019 ενώ η πρώτη συνεδρίαση ενημέρωσης της οικονομικής επιτροπής ορίστηκε για τις 20/7/2020.

Όπως αναφέρει το Πόρτο Ράφτη εν Δράσει:

«Για λόγους που δεν έπρεπε να συμβούν, ο εργολάβος που είχε αναλάβει την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου του Πόρτο Ράφτη κατήγγειλε τη σύμβαση και ζητά 1.300.000 ευρώ από το ταμείο του Δήμου μας. Το έργο κινδυνεύει να απενταχτεί και το Πόρτο Ράφτη μας να μείνει χωρίς αποχετευτικό δίκτυο για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ο Δήμος θα αναγκαστεί να πληρώνει πρόστιμο 40.000 ευρώ το μήνα και από το 2021 το πρόστιμο αυτό θα εκτιναχτεί στις 100.000 ευρώ το μήνα!!!
Χρηματικά ποσά τα οποία είναι δυσβάταχτα για τα ταμεία του Δήμου μας. Όσον αφορά τη ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, θα είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που θα δέχεται στη θάλασσα του τα λύματα από τους όμορους Δήμους του (και όχι μόνο) και ο ίδιος ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ!!!!
Στη κατάσταση αυτή ΔΕΝ βρεθήκαμε ως δια μαγείας. Βρεθήκαμε γιατί κάποιοι έχουν ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ που πρέπει να τους αποδωθούν και οι Δημότες πρέπει να τους γνωρίζουν.
Παρέμβαση του Χρήστου Δρίτσα

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το έργο της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη και την καταγγελία της σύμβασης από τον ανάδοχο εργολάβο, η παράταξή μας ζήτησε, απευθυνόμενη στον Δήμαρχο με ηλεκτρονικό μήνυμα, την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού μονοθεματικού Συμβουλίου, για την πλήρη ενημέρωση όλων των Δημοτικών Συμβούλων αλλά και των συμπολιτών μας.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την πόλη μας, με την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου, μοιάζει να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Οι απαιτήσεις του ανάδοχου είναι δυσβάσταχτες για το ταμείο του Δήμου μας και η επόμενη ημέρα φαντάζει πιο δύσκολη από ποτέ.

Φίλες και φίλοι αγαπητοί συμπολίτες, δεν είναι ώρα για ηρωισμούς και μεγάλα λόγια, δεν είναι επίσης η ώρα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η αλήθεια και το φως φαντάζουν ως η μοναδική διαδρομή στην εξεύρεση του «δρόμου»».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ