Αποφάσεις της 14ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (27/6)

79
0
(0)

Τι αποφασίστηκε την Πέμπτη 27/6 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Δείτε τα θέματα της ημερησίας διάταξης και τι συζητήθηκε:

Συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαύλιων Δήμου Σαρωνικού». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για τη: «Μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων και ΕΕΛ των οικισμών Αυλώνος, Μαρκόπουλου, Ωρωπού, Νέων Παλατιών και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 3. Έγκριση σύναψης και όρων της  τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας στο Ο.Τ. 420». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 4. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας για την κατασκευή των τεχνικών α) ΤΕ06-Γέφυρα Ιλισσού και β) ΤΕ10-Επέκταση υφιστάμενης κάτω διάβασης, στην παλαιά Λεωφ. Ποσειδώνος (Εθνάρχου Μακαρίου) στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Έργα Υποδομών για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α)». Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας στα οδικά δίκτυα του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου (Π.Α.Ο.Δ.), του Παράπλευρου και Δευτερεύοντος Οδικού Δικτύου της Ελεύθερης Λεωφόρου Ελευσίνας – Σταυρού – Α/Δ Σπάτων και Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (παράδρομοι της Αττικής Οδού), για τα έτη 2019-2020. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Έγκριση μελέτης σήμανσης και εξασφάλισης για τις εργασίες επί του ερείσματος της Λεωφόρου Καλυβίων από το ύψος της οδού Βαλομάνδρας (Χ:492835.783, Υ:4187409.777) μέχρι την οδό Αλ. Γκίνη σημείο (Χ:490959.785, Υ:4184833.656), στο πλαίσιο του έργου ΔΕΔΔΗΕ «Δίκτυα περιοχής Μεσογείων». Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 7. Έγκριση της μερικής τροποποίησης του Β’ σταδίου της αρχικά εγκεκριμένης μελέτης:  «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων επί της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου στην περιοχή της Βάρκιζας Αττικής», στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Διευθέτηση ρέματος Κόρμπι από Λ. Βάρης – Κορωπίου μέχρι εκβολή». Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 8. Έγκριση οικονομικών καταστάσεων χρήσεως έτους 2017. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 9. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για τις ημερήσιες αποζημιώσεις της τριμελούς αντιπροσωπείας που θα υποστηρίξει τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019, που θα διεξαχθεί από 5 έως 9 Οκτωβρίου στην Κολωνία. Το θέμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Π. Παππά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων της εταιρείας DOCPHARMA Α.Ε. που βρίσκεται στο 16ο χλμ. Λ. Μαραθώνος στην Παλλήνη Αττικής», Δήμος Παλλήνης, Ανατολικής Αττικής, Περιφέρεια Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας – Σκαραμαγκά, λόγω πλημμυρών Οκτωβρίου 2015. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον ανισόπεδο κόμβο πρόσβασης λιμένα Ραφήνας από Λεωφόρο Μαραθώνος μέσω οδού Φλέμινγκ. Το θέμα αποσύρθηκε.
 13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία υφιστάμενου πτηνοτροφείου εκτροφής ωοτόκων ορνίθων 25.504 θέσεων μετά αναθρεπτηρίου στερούμενου περιβαλλοντικής αδειοδότησης της «Χρήστος Θεοδωρίδης Γεωργοπτηνοτροφική ΑΒΕΕ» στη θέση Μπισταράκη Στέρνα Δήμου Μεγαρέων Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=31861:14i-synedriasi&catid=123&Itemid=98


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής

Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: [email protected]

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ