Απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας στην ερώτηση για επαναφορά του συστήματος γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ

1101
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
3.3
(3)

Γραπτή απάντηση στην ερώτηση με αριθμό 2426/5-12-2019, την οποία κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Κυριάκος Βελόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Χύτας με θέμα «Επαναφορά γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς» έδωσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Υφυπουργός Παιδείας κάνοντας γνωστά τα ακόλουθα:

Τα ζητήματα που αφορούν στο νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών στη δημόσια Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ ρυθμίζονται με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α΄/29-1-2019).

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προτεραιοποίησε τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ώστε μέσα στα επόμενα δύο σχολικά έτη να πραγματοποιηθούν συνολικά 15.000 προσλήψεις στη Γενική εκπαίδευση και στην Ειδική αγωγή, εκ των οποίων οι 10.750 (Σ.Σ. πιθανόν εννοεί 9.750 (4500+5250) θα ολοκληρωθούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Τέλος, το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα λάβει υπόψη όλες τις σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο μελλοντικής επανεξέτασης του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κεραμέως - "ανοικτό το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις ο Τσιόδρας θα κρίνει για Πανελλαδικές"

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3.3 / 5. Αριθμός ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ