Αντίδραση υπαλλήλων σε Διευθύνσεις για το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα διορισμών εκπαιδευτικών. “Δεν βγαίνει”

2876
0
()

Πολύ νωρίς στη θέση τους θα είναι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί τη νέα σχολική χρονιά

Πάρα πολύ νωρίς στη θέση τους θα είναι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί από τη νέα σχολική χρονιά, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Η ίδια αναφέρθηκε παράλληλα και στις αλλαγές που αναμένονται από το Σεπτέμβριο στα σχολεία.

Η κ. Μακρή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky, τόνισε ότι από το Σεπτέμβριο στα σχολεία εισάγονται, μεταξύ άλλων:

Αξιολόγηση
Αυτονομία
Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή,
Δραστηριότητες αγγλικών στα νηπιαγωγεία
Εργαστήρια δεξιοτήτων θα λειτουργούν στο σύνολο των σχολείων
Διπλάσια πρότυπων και πειραματικά σχολεία
123 καινούργια προγράμματα σπουδών
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Ψηφιακή Αναβάθμιση όλων των διαδικασιών

Η υφυπουργός επισήμανε επίσης ότι τα ποσοστά του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών είναι αρκετά υψηλά, όμως με πειθώ και με ειδική καμπάνια το υπουργείο θα ήθελε να εμβολιαστεί το σύνολο των δασκάλων και καθηγητών.

Οι ελάχιστοι που θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Αντίδραση των υπαλλήλων στις διευθύνσεις

Την έντονη διαμαρτυρία της για το ασφυκτικό πλαίσιο εργασιών που επιβάλλεται στους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης εν όψει των προσλήψεων εκπαιδευτικών εκφράζει η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας – Θράκης.

Οι υπάλληλοι ζητούν επανεξέταση του προγραμματισμού των εργασιών, «για να μην επαναληφθεί το περυσινό λυπηρό φαινόμενο όπου με την απαράδεκτη εγκύκλιο της πρώην Γ. Γραμματέως κ. Γκίκα ανακλήθηκαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου άδειες συναδέλφων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά τον ανεδαφικό σχεδιασμό».

Όπως σημειώνει η Ένωση, «οι ανθρώπινοι πόροι των Διευθύνσεων μας που είναι συγκεκριμένοι και κατά βάση περιορισμένοι και θα πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά εξυπηρετώντας τις άμεσες ανάγκες της Υπηρεσίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Καθορισμός ασφυκτικών προθεσμιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την διεκπεραίωση εργασιών

Κυρία Υπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα ΜΜΕ και ταυτόχρονα γινόμαστε αποδεκτές της έντονης ανησυχίας των συναδέλφων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Μακεδονία και Θράκη ότι:

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών και ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να είναι σε άμεση ετοιμότητα ώστε να καταχωρίσουν αμέσως τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΜΑΔ) και να αποστείλουν τον αριθμό βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΔ, καθώς και τον αριθμό βεβαίωσης ΔΙΠΑΑΔ στη Διεύθυνση Διορισμών και Προσλήψεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ξεκίνησαν από χθες σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση της νομοθεσίας στους εργαζόμενους ως delivery.

Στη συνέχεια μέσα στη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και πριν από τις 14 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να έχουν καταχωρίσει τα λειτουργικά τους κενά στην εφαρμογή του ΟΠΣΥΔ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την πρόσληψη των αναπληρωτών για την νέα σχολική χρονιά.

Κυρία Υπουργέ,

Για να μην επαναληφθεί το περυσινό λυπηρό φαινόμενο όπου με την απαράδεκτη εγκύκλιο της πρώην Γ. Γραμματέως κ. Γκίκα ανακλήθηκαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου άδειες συναδέλφων μας προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά τον ανεδαφικό σχεδιασμό, σας γνωρίζουμε ότι:

Στο χρονικό διάστημα του Δεκαπενταύγουστου μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχει διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία που αναφέρεται παραπάνω σε συνάρτηση το μικρό αριθμό διαθέσιμων υπαλλήλων, την ανάγκη διεκπεραίωσης των τρεχουσών υποχρεώσεων και εργασιών καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών μας λόγω της πανδημίας που βρίσκετε για μια ακόμη φορά σε έξαρση, θεωρούμε ότι δεν θα καταστεί εφικτό και έρθει εις πέρας η όλη διαδικασία.

Κυρία Υπουργέ,

Σας καλούμε να επανεξετάσετε την όλη διαδικασία και να δώσετε τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια προκειμένου να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωσή της χωρίς προβλήματα και χωρίς να ανατραπεί ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζομένων εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών.

Οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών δε μπορούν να αποτελούν μονίμως τα υποζύγια που αγόγγυστα θα εκτελούν τις ανεδαφικές αποφάσεις της Διοίκησης.

Οι ανθρώπινοι πόροι των Διευθύνσεων μας που είναι συγκεκριμένοι και κατά βάση περιορισμένοι και θα πρέπει να αξιοποιούνται αποτελεσματικά εξυπηρετώντας τις άμεσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Κάθε άλλη επιλογή διαχείρισης των εργασιών θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις είναι άδικο και παράλογο να επωμιστούν την ευθύνη των συνεπειών του ανεδαφικού προγραμματισμού δράσης της Κεντρικής Διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Συνέλαβαν εκπαιδευτικούς μπροστά σε εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες συναδέλφους

Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τη Κεντρική Διοίκηση.

Κεραμέως

Αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων τη νέα χρονιά μετά από συζήτηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας ότι οι εμβολιασμοί έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια. Τώρα, σύμφωνα με τη Ν. Κεραμέως, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι θα γίνει συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για να αλλάξουν τα πρωτόκολλα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», είπε η υπουργός Παιδείας. Η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

«Δεν θα εισέρχεται στις αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει κάνει τεστ»

Η Ν. Κεραμέως επισήμανε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Για εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας. Την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», είπε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι μεγάλο ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ