Ανειλικρινής ταξιδιωτική δήλωση “καίει” τον Τζόγκοβιτς. Το PCR τεστ έγινε από αρνητικό, θετικό για να εμφανίσει νόσηση

81
0
()

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναμένει την τελική απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης. Το Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο διέταξε τη Δευτέρα, με τη συγκατάθεση και των δύο μερών, να αποκατασταθεί η βίζα του Τζόκοβιτς επειδή δεν του δόθηκε αρκετός χρόνος για να αποδείξει ότι είχε έγκυρη ιατρική εξαίρεση, όντας ανεμβολίαστος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, κ. Χοκ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την προσωπική του εξουσία βάσει του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσει τη βίζα του Τζόκοβιτς για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά το γραφείο του το απόγευμα της Τρίτης επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός εξακολουθεί να εξετάζει το θέμα.
Ένας εκπρόσωπος του κ. Χοκ είπε: «Σύμφωνα με τη δέουσα διαδικασία, ο υπουργός Χοκ θα εξετάσει διεξοδικά το θέμα».

«Καθώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη, για νομικούς λόγους δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω» τονίστηκε.

Το έγγραφο που “καίει” τον Τζόκοβιτς


Η κυβέρνηση επιμένει ότι ήταν σωστή η ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς στην βάση ότι ο λόγος ότι νόσησε μέσα στους τελευταίους 6 μήνες δεν είναι επαρκής για να πάρει ιατρική εξαίρεση επειδή είναι ανεμβολίαστος.

Το δικαστήριο, άλλωστε, δεν εξέδωσε απόφαση σε αυτό το ερώτημα, αλλά στο ζήτημα ότι ο τενίστας δεν είχε χρόνο για τις διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα έκαναν εξαίρεση και τον δέχθηκαν στα γραφεία τους, όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους.

Οι Αρχές εξετάζουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Τζόκοβιτς, καθώς όπως φαίνεται δεν ήταν ειλικρινείς ως προς τα τελευταία του ταξίδια. Στο έγγραφο αναφέρει ότι δεν είχε ταξιδέψει σε άλλη χώρα 14 ημέρες πριν την άφιξή του στην Αυστραλία στις 6 Ιανουαρίου. Στην πραγματικότητα, μετά τα Χριστούγεννα στο Βελιγράδι ταξίδεψε στην Ισπανία στις αρχές του έτους.

Ενα «ισχυρό χαρτί» φαίνεται πως έχουν στην διάθεση τους οι αυστραλιανές αρχές, στην «διαμάχη» που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την παραμονή του Σέρβου τενίστα στην χώρα, εν όψει του Australian Open, που αρχίζει στην 17 Ιανουαρίου, στην Μελβούρνη.

Οπως αποκαλύφθηκε σήμερα (11/01) από τον διεθνή Τύπο και την γαλλική εφημερίδα «L` Equipe», κατά την διάρκεια της εξέτασης του «Νόλε» από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με την άδεια εισόδου και παραμονής στην Αυστραλία, ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν έχει ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία (σ.σ. 5 Ιανουαρίου). Στο σχετικό εδάφιο, υπάρχει υποσημείωση, σύμφωνα με την οποία, «η παροχή ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών αποτελεί σοβαρό παράπτωμα. Μπορείτε να εκτεθείτε σε μια αστική κύρωση, η οποία μπορεί να φθάσει έως και δώδεκα μήνες φυλάκισης».

Ομως, όπως αποδεικνύεται από αρκετά στιγμιότυπα και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και ειδικότερα από την Ακαδημία Αντισφαίρισης Soto, που εδρεύει στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, ο Τζόκοβιτς εμφανίζεται στο «επίμαχο» χρονικό διάστημα, να προπονείται στις εγκαταστάσεις αυτής της Ακαδημίας και μάλιστα χρησιμοποιώντας μπάλες του Australian Open. Και σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, ο Τζόκοβιτς αναχώρησε από την Ισπανία στις 4 Ιανουαρίου.

Σήμερα τα ξημερώματα (σ.σ. ώρα Ελλάδας), ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονήθηκε στην Rod Laver Arena, μία ημέρα μετά την «νίκη» του κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης και την «απελευθέρωση» του, ενώ η παραμονή του στην Αυστραλία και κατά συνέπεια η συμμετοχή του στο κορυφαίο Grand Slam, παραμένει αμφίβολη.

Την ίδια ώρα και μέσω δελτίου Τύπου, το γραφείο του Αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Αλεξ Χοκ, διευκρίνισε ότι ο τελευταίος εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο να ακυρώσει για δεύτερη φορά την βίζα του Τζόκοβιτς, για λόγους δημόσιας υγείας, επισημαίνοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός, έχει, λόγω της θέσης του, την ευθύνη λήψης της τελικής απόφασης για το θέμα αυτό.

«Δεδομένου ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, για νομικούς λόγους, είναι ακατάλληλο να δοθούν περισσότερα σχόλια», κατέληξε εκπρόσωπος του υπουργείου, αναφέροντας ότι δεν θα ληφθεί απόφαση την Τρίτη (11/01).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της νύχτας που ο Τζόκοβιτς παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, υπέδειξε στον αξιωματικό των συνόρων ότι τα έγγραφα συμπληρώθηκαν από την Tennis Australia για αυτόν, κάτι που δεν αποκλείει την πιθανότητα να δημιούργησε και το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον και η Σέρβα ομόλογός του, Ανα Μπρνάμπιτς συζήτησαν για το ζήτημα και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Daily Telegraph», «συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για το θέμα και να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Σερβίας».

Ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεκινήσει να προπονείται στην άλλη γωνιά του πλανήτη, η υπόθεση παραμονής του ή όχι συνεχίζει να απασχολεί τις Αρχές της χώρας, προκαλώντας φυσικά παγκόσμιο ενδιαφέρον σε φαν του αθλήματος και όχι μόνο.

Την Δευτέρα (10/01) η δικαστική απόφαση δικαίωσε τον Σέρβο, ωστόσο οι αρμόδιοι φορείς αμφισβητούν την απόφαση και συνεχίζουν να ψάχνουν την υπόθεση για να «τσακώσουν» τον Τζόκοβιτς, ο οποίος είτε δήλωσε ψευδές PCR test είτε έσπασε την καραντίνα του, αφού σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο διεγνώσθη θετικός στις 16 Δεκεμβρίου αλλά την επόμενη (17/12) έκανε δημόσια εμφάνιση χωρίς να τηρηθούν μέτρα.

Τώρα έρχεται το γερμανικό Μέσο «Der Spiegel» να ισχυριστεί πως σκάναρε το QR Code του Τζόκοβιτς, το οποίο οδήγησε στην σωστή διεύθυνση (στις 13:19 την Δευτέρα, ώρα Γερμανίας), δείχνοντας τον Σέρβο αρνητικό, αλλά μετά από μια ώρα τον εμφάνιζε θετικό!

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σερβίας, με βάση το χαρτί που είχε μαζί του στην Αυστραλία για να αποδείξει ότι νόσησε στα μέσα Δεκεμβρίου,  ο «Νόλε» έδωσε δείγμα στις 13:05 στις 16/12/21 και μερικές ώρες αργότερα παρέλαβε το θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα στις 20:19.

Το protothema.gr σκάναρε επίσης το QR Code το μεσημέρι της Δευτέρας όταν και αυτό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, και το αποτέλεσμα έγραφε «θετικό». Η εικόνα που πήραμε, είναι η παρακάτω.

test_2

Κύργιος: «Αισθάνομαι ντροπή, τα μίντια διχάζουν τον κόσμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών ο Τζόκοβιτς. Ξημερώματα η απόφαση. "Μπηχτές" από Ναδάλ

Λαλίστατος ήταν για ακόμη μία φορά ο Αυστραλός, ελληνικής καταγωγής, Νικ Κύργιος, ο οποίος είναι σε καραντίνα καθώς βγήκε θετικός στην Covid-19. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως περίμενε από τη χώρα του να διαχειριστεί καλύτερα το ζήτημα, ενώ εξέφρασε το παράπονό του και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το θέμα τα ΜΜΕ.

«Όλοι ξέρουμε ότι τα μίντια δημιουργούν σκόπιμες θύελλες με την ιστορία μου και όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τον Νόβακ. Αισθάνομαι ντροπή ως Αυστραλός αθλητής που έχει δει τι έχει κάνει αυτός ο τύπος στην ζωή του για το τένις. Απλώς πιστεύω ότι δεν είναι σωστός ο τρόπος με τον οποίο το διαχειριζόμαστε όλο αυτό, αλλά στα μίντια τους αρέσει πάρα πολύ να διχάζουν τον κόσμο», σχολίασε.

«Νιώθω πολύ καλά για την ώρα, καθόλου άσχημα. Απλώς παίρνω όλα τα προληπτικά μέτρα. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι εντάξει και να βγω στα κορτς με την ελπίδα ότι θα τα πάω καλά», προσέθεσε για την πορεία της υγείας του.

Το ταξίδι από την Ισπανία και το λάθος στο έγγραφο της άφιξης

Εκεί που έχουν εστιάσει την προσοχή τους οι αρχές της Αυστραλίας είναι σε δύο σημεία: στα έγγραφα που συμπλήρωσε κατά την άφιξη του στη Μελβούρνη ο Τζόκοβιτς και στο θετικό τεστ που παρουσίασε με ημερομηνία 16/12.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο Τζόκοβιτς φτάνοντας στη Μελβούρνη στο σχετικό έντυπο που συμπλήρωσε ανέφερε ότι δεν έχει ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες σε άλλη χώρα, γεγονός που είναι ψευδές καθώς ταξίδεψε από την Ισπανία για την Αυστραλία.

Nole_Declartion

Σύμφωνα με το νόμο ψευδή δήλωση στοιχείων σε ανάλογη περίπτωση επισύρει εκτός από την απέλαση και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες.

Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς τα συγκεκριμένα έγγραφα συμπληρώθηκαν από την Tennis Australia (η διοργανώτρια αρχή του Australian Open) κι οι Ομοσπονδιακές αρχές το ερευνούν ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι ακόμη κι αν ισχύει δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται των ευθυνών του.

Το θετικό pcr τεστ και οι δημόσιες εμφανίσεις

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει και το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου όπου ο Τζόκοβιτς διεγνώσθη για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό (η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2020), αλλά εμφανίστηκε σε διάφορες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, έκανε το τεστ στις 13:00 της 16ης Δεκεμβρίου και το αποτέλεσμα εκδόθηκε στις 20:19.

Το πρωί εκείνης της ημέρας είχε παραβρεθεί σε ειδική εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το γραμματόσημο με τη μορφή του. Σ’ αυτήν την εκδήλωση προφανώς δεν ήξερε ωστόσο το πρωί της επομένης εμφανίστηκε στη βράβευση των κορυφαίων νέων αθλητών του τένις (από την τοπική Ένωση Βελιγραδίου) όπου και φωτογραφήθηκε ανάμεσα τους χωρίς να φορά μάσκα.

Μάλιστα χθες στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια του στο Βελιγράδι ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός με τους συγγενείς του να αποφεύγουν να απαντήσουν.

Ωστόσο ο δημοσιογράγος του B92.net Νίκολα Τίλιτς (και ειδικός σε θέματα τένις στη Σερβία) είχε αναφέρει πριν καν ο Τζόκοβιτς ταξιδέψει για τη Μελβούρνη ότι τον είχε ρωτήσει γιατί πήγε στην εκδήλωση και του απάντησε ότι «εγώ μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχα καμία ενημέρωση για τα συμπτώματα».

Από κει και πέρα οι Αυστραλοί ψάχνουν να βρουν στοιχεία και για το αρνητικό τεστ που παρουσιάζει με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου θεωρώντας ότι είναι πολύ… νωρίς μιας και νόσησε στις 16 αλλά τόσο οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς όσο και ειδικοί επιστήμονες καταρρίπτουν αυτό το επιχείρημα λέγοντας ότι προφανώς είχε συμπτώματα πιο νωρίς (στις 14/12 είχε βρεθεί στον αγώνα μπάσκετ Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα και φωτογρφήθηκε με παίκτες που την επόμενη μέρα ήταν θετικοί) ενώ το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι έχουν το ιό στο σώμα τους ποικίλλει πάρα πολύ.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η υπόθεση παραμένει ανοικτή με τον Τζόκοβιτς να απολαμβάνει μια ελευθερία του… τρόμου καθώς μπορεί μεν να προπονείται και να μένει στο σπίτι που έχει νοικιάσει (κι όχι στο ξενοδοχείο που ήταν δομή μεταναστών), αλλά κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνά θα υπάρχει ο φόβος ότι οι Αυστραλοί μπορεί να του δείξουν την πόρτα της εξόδου.

Ξύπνησε η ATP κι έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του Τζόκοβιτς

Επίσης να αναφέρουμε ότι θέση στο όλο θέμα που έχει προκύψει πήρε και η ATP η πανίσχυρη Ένωση των αθλητών τένις η οποία είχε… εξαφανιστεί όλες τις προηγούμενες ημέρες…

Στην ανακοίνωση της ναι μεν στηρίζει τον Τζόκοβιτς αναφέροντας ότι θεωρεί πως πήρε σωστά την ιατρική εξαίρεση, ωστόσο τονίζει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος υπενθυμίζοντας ότι το 97%  του τοπ 100 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών έχει εμβολιαστεί.

Η ιχνηλάτηση των κινήσεων του Τζόκοβιτς από τη στιγμή που δήλωσε θετικός στον κορωνοϊό δεν είναι το μόνο θέμα που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αυστραλιανών αρχών, καθώς νέο αλαλούμ καταγράφεται και με τα αποτελέσματα των τεστ covid.

neo-thriler-ta-mystiria-me-ta-test-covid-toy-tzokovits-561663757

Η ιχνηλάτηση των κινήσεων του Τζόκοβιτς από τη στιγμή που δήλωσε θετικός στον κορωνοϊό δεν είναι το μόνο θέμα που έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αυστραλιανών αρχών, καθώς νέο αλαλούμ καταγράφεται και με τα αποτελέσματα των τεστ covid.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ένα tweet του Πορτογάλου δημοσιογράφου Χοσέ Μοργάδο (καλύπτει θέματα τένις) εμφανίζει τον Τζόκοβιτς στο Βελιγράδι τα Χριστούγεννα, να ποζάρει με τον αστέρα του χάντμπολ Πέταρ Τζόρτζιτς.

 

Ο Τζόκοβιτς εμφανίζεται επίσης να παίζει τένις στους δρόμους του Βελιγραδίου σε ένα post στο Instagram στις 26 Δεκεμβρίου, το οποίο όμως τώρα έχει κατέβει.

Τουλάχιστον περίεργες είναι και οι ενδείξεις στο επίσημο website που εμφανίζει τον Τζόκοβιτς θετικό σε τεστ Covid, γεγονός που ήταν η βάση του επιχειρήματός του για χορήγηση ιατρικής εξαίρεση.

Το Spiegel σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι το QR code που παραπέμπει στο τεστ του Τζόκοβιτς της 16ης Δεκεμβρίου και παρουσιάστηκε στα δικαστήρια τη Δευτέρα, δείχνει κατά περιόδους αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το Spiegel, η πρόσβαση στο αποτέλεσμα του τεστ του Τζόκοβιτς το απόγευμα της Δευτέρας -μέσω του QR code- απεκάλυπτε  αρνητικό τεστ, ενώ λίγο αργότερα με την ίδια σάρωση το αποτέλεσμα εμφανιζόταν θετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Φωτιά δίπλα σε σπίτια ξέσπασε στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Έχουν σπεύσει 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Σε ανάλογη προσπάθεια του Guardian, σήμερα Τρίτη, το αποτέλεσμα εμφανιζόταν μόνο θετικό, ενώ σε δοκιμή των New York Times, προέκυψαν επίσης αντιφατικά αποτελέσματα από το ίδιο QR code.

Γυμνάζεται και αναμένει

Σε κάθε περίπτωση, με την απόφαση της Αυστραλιανής κυβέρνησης να αναμένεται σήμερα –κάτι που ωστόσο τίθεται δεν είναι και απολύτως βέβαιο- ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του Australian Open.

Ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, εθεάθη να κάνει προθέρμανση σε ένα γυμναστήριο πριν μπει στον χώρο των παικτών και κατευθυνθεί στο κεντρικό γήπεδο, έξι ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

«Ηλθα εδώ για να παίξω ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά μπροστά σε απίστευτους θεατές», έγραψε ο -ανεμβολίαστος- 34χρονος σταρ στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας (10/01), συνοδεύοντας μια φωτογραφία του με την ομάδα του, στο κεντρικό γήπεδο του κορυφαίου τουρνουά.

Το ιστορικό

Ο εννέα φορές πρωταθλητής του Australian Open, Τζόκοβιτς, προσγειώθηκε στην Αυστραλία στις 5 Ιανουαρίου, με ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό που δικαιολογείται από ένα θετικό τεστ Covid-19 στις 16 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

«Δεν είμαι εμβολιασμένος», είπε ο Τζόκοβιτς στον συνοριακό αξιωματούχο, σύμφωνα με ένα αντίγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το δικαστήριο. Είπε ότι ήταν… μπερδεμένος επειδή δεν έγινε αποδεκτή η ιατρική του απαλλαγή, που εγκρίθηκε από δύο ιατρικές επιτροπές στην Αυστραλία.

Μετά από μια ολονύκτια κατάθεση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, οι συνοριοφύλακες έκριναν ότι η ιατρική εξαίρεση δεν ήταν έγκυρη, ακύρωσαν τη βίζα του και τον μετέφεραν σε κέντρο κράτησης εν αναμονή της απέλασης.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση επιμένει ότι μια πρόσφατη μόλυνση θεωρείται εξαίρεση μόνο για τους κατοίκους και όχι για τους ξένους υπηκόους που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα του δικαστηρίου, ο παίκτης δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα επιχειρήματά του πριν ακυρωθεί η βίζα του από τις αρχές.

Το πρωί μετά την άφιξή του, ο Τζόκοβιτς ενημερώθηκε ότι είχε προθεσμία μέχρι τις 8:30 το πρωί για να απαντήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση της βίζας του. Όμως στις 7:42 π.μ., ο τελωνειακός αξιωματούχος την είχε ήδη ακυρώσει.

Σύμφωνα με το σκπεπτικό του δικαστή, εάν οι αρχές του είχαν δώσει χρόνο, ο Τζόκοβιτς «θα μπορούσε να συμβουλευθεί άλλα άτομα και να παρουσιάσει επιχειρήματα για να εξηγήσει γιατί δεν έπρεπε να ακυρωθεί η βίζα του».

Για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς συνομίλησαν οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Αυστραλίας, Άνα Μπρνάμπιτς και Σκοτ Μόρισον, με την ίδια να ζητάει δίκαιη αντιμετώπιση από τις αρχές για τον νούμερο 1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης.

«Η κ. Μπρνάμπιτς ζήτησε από τον Αυστραλό ομόλογό της να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε ο Νόβακ Τζόκοβιτς να έχει ανθρώπινη και αξιοπρεπή μεταχείριση στην Αυστραλία, για όλη τη διάρκεια της παραμονής του και να γίνουν σεβαστά όλα τα δικαιώματά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της πρωθυπουργού της Σερβίας.

Ακόμη, η Άνα Μπρνάμπιτς τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησής της να παρέχει κάθε είδους εγγύηση για την παραμονή του αθλητή στην Αυστραλία, αν κριθεί αναγκαίο και από τις αρχές της χώρας που φιλοξενεί το Australian Open.

Μάλιστα, υπογράμμισε «τη σημασία που έχει η διασφάλιση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς των συνθηκών προπόνησης και φυσικής προετοιμασίας δεδομένου ότι δεν του επετράπη να προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες και το τουρνουά στη Μελβούρνη ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο». Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και της Αυστραλίας θα συνομιλήσουν και πάλι τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν διεξοδικά το θέμα.

Παίζει κανονικά στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε χθες Δευτέρα (10.1.2022) από δικαστήριο της Μελβούρνης και του επετράπη η είσοδος στην Αυστραλία. Ο Σέρβος τενίστας άρχισε ήδη προπονήσεις και δήλωσε ικανοποιημένος που θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Australian Open.

Τα μέλη της οικογένειας του έδωσαν, επίσης χθες, συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι όπου χαρακτήρισαν νίκη της δικαιοσύνης την απόφαση του δικαστηρίου. Στην συνέντευξη βρέθηκε σε δύσκολη θέση ο αδερφός του Νόβακ, ο Τζόρτε Τζόκοβιτς.

Όταν ρωτήθηκε αν όντως νόσησε ο Νόβακ στις 16 Δεκεμβρίου με δεδομένο ότι στις 17 έκανε δημόσιες εμφανίσεις, ο ίδιος απάντησε κάπως άβολα ότι «όλα τα έγραφα που κατέθεσε είναι δημόσια και είναι νόμιμα». Μετά απ αυτό η συνέντευξη τύπου διεκόπη κάπως απότομα και τα μέλη της οικογένειας Τζόκοβιτς αποχώρησαν.

Η εξαιρετική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, το 2021, είχαν άμεσο αντίκτυπο και στις θέσεις των δύο Ελλήνων πρωταθλητών, στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, που θα αρχίσει στις 17 Ιανουαρίου στην Μελβούρνη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο 4 του ταμπλό στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, ακολουθώντας τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ και τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ προηγείται του Ρώσου, Αντρέι Ρούμπλεφ και του Ισπανού, Ράφα Ναδάλ.

Οσον αφορά στη Μαρία Σάκκαρη, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρίσκεται στο Νο 5 του κυρίως ταμπλό, πίσω από την «οικοδέσποινα» Ασλεϊ Μπάρτι, η οποία βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, την Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα, την Ισπανίδα, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και την Τσέχα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, ενώ προηγείται της Εσθονής, Ανέτ Κονταβέϊτ και της Πολωνής, Ιγκα Σβιάτεκ.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ