Αλληλοκατηγορίες γονεών και Allou Fun Park για το ατύχημα με το τραινάκι. Δεν σηκώθηκαν τα παιδιά λένε οι γονείς

176
0
(0)

Για το πως έγινε το ατύχημα στο λούνα παρκ Allou! Fun Park αναφέρθηκε η μητέρα μιας εκ των τραυματιών υποστηρίζοντας ότι κανένα από τα παιδιά δεν σηκώθηκε όρθιο.

Μιλώντας στην εκπομπή Tlife η μητέρα της 22χρονης τόνισε ότι η κόρη της δεν θυμάται και βρίσκεται σε μετατραυματικό στρες. Επισήμανε μάλιστα ότι τα παιδιά δεν πήγαν εκεί για να σκοτωθούν.

«Εγώ αυτό που ξέρω και μου είπαν τα παιδιά είναι ότι ενώ γινόταν η διαδικασία του παιχνιδιού στην τελευταία κάθετη στροφή να το πω έτσι, δεν ένιωσαν να υπάρχει φρένο για να σταματήσει το παιχνίδι. Εκεί που κάνει γούβα έπεσε με ταχύτητα έφυγε το βαγόνι από τη θέση του και έφυγαν τα παιδιά προς τους θάμνους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν σηκώθηκε κανείς και είναι απαράδεκτο να το λένε αυτό. Είναι παιδιά 25 και 22 χρονών και δεν σηκώθηκε κανένα όρθιο. Δεν πήγαν εκεί για να σκοτωθούν, αλλά να περάσουν καλά. Αν δείτε τα σχισμένα ρούχα τους θα καταλάβετε ότι αυτό είναι από πτώση. Αυτό που προέχει είναι τα παιδιά μας να είναι καλά και όλα τα άλλα θα τα βρουν οι δικηγόροι μας,

Η κόρη μου είναι με διάσειση, δεν θυμάται τίποτα και είναι σε ένα μετατραυματικό στρες. Τα αγόρια είχαν πλήρη επίγνωση των όσων έλεγαν. Πρόκειται για δύο ψηλά και γεροδεμένα παιδιά που δεν θα έπεφταν εύκολα», ήταν τα λόγια της.

Τον ισχυρισμό ότι «δεν υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού» υπογραμμίζει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του πάρκου για το συμβάν με τους τέσσερις τραυματίες.

«Να βεβαιώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού» δήλωσε συγκεκριμένα η Μαρία Σταυριανάκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακόμη, είπε πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τη στάθμη του νερού στο παιχνίδι (σ.σ. κάτι που υποστηρίζει ο ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών), ότι δεν είχε καμία βλάβη και λειτουργούσε κανονικά και πριν και κατά την ώρα που συνέβη το ατύχημα.

Αναφορικά με φωτογραφία που δημοσιεύθηκε και δείχνει βαγόνι εκτός ράγας, η υπεύθυνη του πάρκου υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για τη βάρκα του συμβάντος, αλλά για εφεδρική που πάντα υπάρχει στο πλάι του παιχνιδιού.

«Ένας λόγος που μπορεί να προκαλέσει κάποιον να “φύγει” μέσα από το βαγόνι του, ενδεχομένως -και χωρίς να κατηγορεί το πάρκο κανέναν αυτή τη στιγμή γιατί δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα- είναι να μην είναι σωστά καθισμένος στη θέση του. Να σηκωθεί», είπε η κα Σταυριανάκη.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι τα τραυματισμένα παιδιά και είπε πως το πάρκο θα είναι δίπλα στους τραυματίες.

Η επίσημη ανακοίνωση του Allou Fun Park

Ανακοίνωση εξέδωσε το Allou Fun Park για το ατύχημα με τους τέσσερις τραυματίες που σημειώθηκε την Τρίτη. Όπως τονίζει, «ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς -αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι’ αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Τι ισχυρίζεται τραυματίας

Ο ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το εάν το πάρκο έχει επικοινωνήσει μαζί τους είπε ότι «ήρθανε εδώ πέρα μόνο και μόνο για να πιάσουνε μόνο ένα παιδί και να του πούνε και καλά ότι “δεν είναι έτσι τα πράγματασηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι”».

Μάλιστα, ισχυρίζεται πως «ήρθανε για να μας ρίξουνε και καλά ότι φταίγαμε εμείς. Εμείς κρατιόμασταν και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά να σηκωθούμε, για να διασκεδάσουμε πήγαμε».

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν, λέει: «Μπήκαμε στο τρενάκι, το οποίο δεν έχει κάποια ζώνη. Όπως λειτουργεί δηλαδή (…). Μπήκαμε τέσσερα άτομα στο τρενάκι που είναι για τέσσερα άτομα. Κατεβαίνοντας από τη δεύτερη μεγάλη ανηφόρα που κατεβαίνει στο νερό, δεν υπήρχε νερό κανδεν μας φρέναρε καμία τροχαλία και αμέσως μετά είχε μια στροφή δεξιά και εκτροχιάστηκε, φύγαμε εκτός και πέσαμε στο νερό».

«Με ξυπνήσανε λιπόθυμο στη λάσπη, μέσα στο νερό» τονίζει ο ίδιος. «Έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει στον ώμο και το δεξί πόδι», προσθέτει.

Για τους άλλους τραυματίες, ο 25χρονος υποστηρίζει πως μία κοπέλα «έχει τέσσερα πλευρά σπασμένα και τρύπα στον πνεύμονα» και «το παιδί το άλλο έχει ρήξη σπλήνας».

Σε σοβαρή κατάσταση δύο άτομα

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες.

Ειδικότερα, μία 22χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στην εντατική, με κακώσεις στον θώρακα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN. Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται και ένα αγόρι με κάκωση στη σπλήνα.

Παράλληλα, μία κοπέλα νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική με ελαφρά τραύματα, ενώ ο τέταρτος τραυματίας έχει λάβει εξιτήριο.

Συνελήφθη ο υπεύθυνος

Το τρενάκι με ταχύτητα κατεβαίνει και καταλήγει στο νερό. Την ώρα του ατυχήματος, δεν υπήρχε πολύ νερό και έτσι εκτροχιάστηκε, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Το τρενάκι, όπως μεταδίδει πάντα το OPEN, έπεσε σε θάμνο. Επίσης, η προσαγωγή του υπευθύνου μετατράπηκε σε σύλληψη.

 

«Θα μπορούσαν να είχαν πάθει τα χειρότερα», λέει στο protothema.gr η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε χθες στο Allou Fun Park.

«Υπήρξε εκτροχιασμός και τα δύο παιδιά είπαν ότι έφυγε το βαγόνι από τις ράγες, εκτροχιάστηκε και βρέθηκαν στους θάμνους. Τα ρούχα της κόρης μου ήταν σκισμένα με χόρτα μέσα στο στήθος της. Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί. Είναι παιδιά 22 και 25 ετών, δεν είναι μωρά παιδιά για να παίξουν. Πήγαν να διασκεδάσουν κι όχι να σκοτωθούν. Θα μπορούσαν να είχαν πάθει τα χειρότερα», λέει στο protothema.gr η μητέρα της 22χρονης που νοσηλεύεται με διάσειση στο νοσοκομείο.

«Η πρώτη εικόνα είναι ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι», λέει ο δικηγόρος του 25χρονου που τραυματίστηκε

Από την πλευρά του, ένας εκ των τραυματιών εκφράζει την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του Allou Fun Park, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος τους στο protothema.gr. «Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθως έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας», τονίζει ο δικηγόρος του νεαρού, Στάθης Καρυδομάτης.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 25χρονου, Στάθης Καρυδομάτης, μίλησε στο protothema.gr: «Εκπροσωπώ τον έναν από τους τραυματίες του συμβάντος. Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα, έχει κάνει ράμματα. Έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, κατέληξε πολύ άσχημα για όλους. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστουν ως ελαφρείς τραυματισμοί και για αυτόν τον λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτόν τον λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθως έχει υποστεί σοκ.

Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω όμως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας Δεν σηκώθηκαν όρθιοι, το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες από ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou Fun Park».

Δείτε το βίντεο:

Δηλώσεις δικηγόρου Στάθη Καρυδομάτη

Η ανακοίνωση από το Allou Fun Park

Από την πλευρά του, το Allou Fun Park, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά το ατύχημα, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε εκτροχιασμός. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Και σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό επισημαίνει:

«Σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι η διοίκηση του πάρκου έχει ζητήσει από τις αρχές να σταλεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας στο πάρκο για να επιβεβαιώσει την ασφάλεια του παιχνιδιού. Να σημειωθεί ότι το πιστοποιητικό ασφαλείας της TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού είναι εν ισχύ.

Επιπρόσθετα, ο νόμιμος εκπρόσωπος του πάρκου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία ποινικής δίωξης, όπου είχε προσαχθεί, χωρίς να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία.

Προς διόρθωση λανθασμένων αναρτήσεων, να σημειωθεί ότι η βάρκα που αποτυπώνεται στην φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης δεν είναι η βάρκα που επέβαιναν οι επισκέπτες, αλλά μια εφεδρική βάρκα που βρίσκεται σταθερά στο σημείο.

Το πάρκο ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας των παιδιών και βρίσκεται κοντά στις οικογένειες τους. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Τις στιγμές πανικού στο Allou Fun Park διαδέχονται οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες και νέα στοιχεία για τη «διαδρομή του τρόμου». Η αγωνία για τους τραυματίες συνεχίζεται με τους δικούς τους ανθρώπους να μιλούν στο «Live News» και να περιγράφουν τις σκέψεις που περνούν απ’ το μυαλό τους, αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ζητούν απαντήσεις και περιμένουν να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αναπάντεχη περιπέτεια των παιδιών τους.

Τα λόγια αυτοπτών μαρτύρων, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν κι έχουν καταγράψει τα πάντα στο σημείο, η απάντηση της εταιρείας που προκαλεί αντιδράσεις, μαζί με τις νέες εικόνες που πλαισιώνουν τις έρευνες, κρατούν από το πρωί το θέμα στην κορυφή της επικαιρότητας, με τέσσερα παιδιά να μεταφέρονται τραυματισμένα σε νοσοκομείο και τα δύο από αυτά να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η «διαδρομή του τρόμου»

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της Aττικής. Με τους τέσσερις φίλους να μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι και να κάθονται στο ίδιο βαγόνι… Λίγο πριν το τέλος, μετά από την κατηφόρα και οι τέσσερις εκσφενδονίζονται και καταλήγουν τραυματισμένοι στον περιβάλλοντα χώρο, με τους ίδιους και στενούς συγγενείς τους να υποστηρίζουν ότι το βαγόνι εκτροχιάστηκε και τη διοίκηση του Allou Fun Park να τους διαψεύδει και να μιλάει για ατύχημα στο οποίο η εταιρεία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, όπως επισημαίνεται.

«Δεν υπήρξε κανένας εκτροχιασμός βαγονιού στο παιχνίδι, ενώ η στάθμη νερού που αναφέρθηκε και αυτή ότι δεν ήταν επαρκής, ήταν απόλυτα επαρκής. Η λειτουργία του παιχνιδιού ήταν καθόλα ασφαλής» δήλωσε η υπεύθυνη του λούνα παρκ στο «Live News».

Στο «Live News» μιλούν συγγενείς των τεσσάρων τραυματισμένων παιδιών αλλά και η υπεύθυνη του Allou Fun Park, με τις έρευνες να συνεχίζονται για να πέσει άπλετο φως στα όσα έγιναν και να διαπιστωθεί ποιοι είναι εκείνοι που ευθύνονται.

«Ο γιος μου είπε “μπαμπά, δεν είχε φρένα, δεν φρέναρε καθόλου και στην απότομη δεξιά, άντε γεια, δεν ξέρω μου λέει, δεν θυμάμαι, με ξύπνησαν σε κάτι λάσπες» δήλωσε στο MEGA πατέρας ενός από τους τραυματίες.

Μία κοπέλα 21 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα. Ένας 24χρονος στη χειρουργική του νοσοκομείου με σοβαρή κάκωση στη σπλήνα. Η τρίτη της παρέας παραμένει στη νευροχειρουργική κλινική με θλάση στον αγκώνα και διάσειση, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο τέταρτος νεαρός που έκανε 12 ράμματα στο κεφάλι και ήταν ο μοναδικός από τα 4 παιδιά που μίλησε για το ατύχημα στην κάμερα.

Λίγες ώρες μετά και εκείνος επέστρεψε σε νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε έντονη ζαλάδα…

«Καταρχήν, το παιδί είναι μπαούλο, το κεφάλι του. Το ένα το μάτι του αρχίζει και μαυρίζει. Ο Στέλιος θυμάται μέχρι την στροφή, από εκεί και πέρα το πώς, μου λέει “μπαμπά, με ξύπνησαν μέσα στα χώματα”» συμπλήρωσε ο πατέρας του τραυματία.

Ο νεαρός τραυματίας μιλάει για εκτροχιασμό του βαγονιού. Όπως λέει σε αυτό το σημείο, μετά την κατηφόρα, το νερό στο παιχνίδι δεν ήταν αρκετό με αποτέλεσμα το τρενάκι να μην φρενάρει και στην επόμενη στροφή, λίγα μόνο μέτρα παρακάτω να εκτροχιαστεί… Είναι τα δραματικά λεπτά που τα 4 παιδιά βρίσκονται αιμόφυρτα στο έδαφος και στο λούνα παρκ επικρατεί πανδαιμόνιο.

«Έχει πρόβλημα με τον πενυμονοθώρακα και κακώσεις στον πνεύμονα από τα πλευρά της. Είναι κρίσιμη η κατάσταση για τα πρώτα τρία 24ωρα μας έχουν πει» είπε ο πατέρας τραυματία.

 

«Δεν ξέραμε εάν ζούσε το παιδί μας»

Ο πατέρας της κοπέλας που τραυματίστηκε πιο σοβαρά και παραμένει στην εντατική περιμένει, όπως λέει στο Live News, μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών. «Δεν ξέραμε εάν ζούσε το παιδί μας γιατί δεν είχαμε καμία επικοινωνία μαζί του», δήλωσε.

Ο αδερφός του 24χρονου που παραμένει σε νοσοκομείο με κάκωση στη σπλήνα λέει ότι τα παιδιά δεν σηκώθηκαν σε κανένα σημείο από το βαγόνι τους…

Η διοίκηση του Allou Fan Park αναφέρει πως είναι άξιο απορίας το πως σημειώθηκε το ατύχημα. Υποστηρίζει πως το πιστοποιημένο παιχνίδι λειτουργούσε δίχως πρόβλημα, ότι υπήρχε η σωστή ποσότητα νερού στο συγκεκριμένο σημείο για να φρενάρει το βαγόνι και πως μετά τους τραυματισμούς σταμάτησε η λειτουργία του, καθαρά προληπτικά…

O νεαρός τραυματίας δήλωσε πως, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, άκουσε ανθρώπους από το λούνα παρκ, να επιρρίπτουν στον ίδιο και στους φίλους του ευθύνες, επειδή όπως τους είπαν σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κι ουσιαστικά προκάλεσαν το ατύχημα. Κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Μετά το ατύχημα έφτασαν στο λούνα παρκ αστυνομικοί και ξεκίνησε έλεγχος για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος και κυρίως αν υπήρχε η σωστή ποσότητα νερού για να φρενάρει το βαγόνι. Αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχουν φρένα και η επιβράδυνση γίνεται από την πρόσκρουση στο νερό…

«Οι αυτοματισμοί του παιχνιδιού δεν ενεργοποιήθηκαν όχι γιατί είναι προβληματικοί ή γιατί δεν λειτούργησαν σωστά, ήταν γιατί το παιχνίδι λειτουργούσε κανονικά και το λέω εκ των υστέρων, γιατί μετέβη μετά το περιστατικό το τεχνικό προσωπικό του πάρκου στο σημείο και τσέκαρε το παιχνίδι και βρήκε ότι όλα λειτουργούσαν σωστά» συμπλήρωσε η υπεύθυνη του λούνα παρκ.

Ρίχνουν φως οι κάμερες

Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχουν κάμερες που λογικά έχουν καταγράψει τα πάντα. Μία από αυτές υπάρχει στη στροφή που έχει γίνει το ατύχημα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας συνελήφθη μετά το ατύχημα και αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα.

Τις έρευνες έχουν αναλάβει αστυνομικοί από τη Νίκαια που καλούνται να διαπιστώσουν αν το βαγόνι εκτροχιάστηκε μαζί με τα παιδιά, όπως υποστηρίζουν οι τραυματίες, ή αν οι νεαροί εκτοξεύτηκαν από αυτό λόγω της ταχύτητας και το βαγόνι έμεινε στις ράγες.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας που θα δώσει απαντήσεις.

Μια αντλία νερού προκάλεσε το ατύχημα;

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο εκπρόσωπος του πάρκου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο σημείο του ατυχήματος, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η πληροφόρηση που είχε μετά το συμβάν έλεγε ότι υπήρξε πρόσκαιρο πρόβλημα στην αντλία τροφοδότησης νερού στο σημείο που τα παιδιά εκσφενδονίστηκαν.

Δηλαδή, δεν υπήρχε το απαραίτητο ύψος νερού στο σημείο στο οποίο το τρενάκι κατεβαίνει από μια μεγάλη κατηφόρα προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητά του και να μπει στην επόμενη στροφή με πιο χαμηλή δύναμη.

Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κατέβηκαν τα βαγόνια και η έλλειψη νερού για να φρενάρουν είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την πτώση των νεαρών στο έδαφος.

Άλλα είπε στον εισαγγελέα

Αν και η αρχική τοποθέτηση του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικούς που βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο ήταν η παραπάνω, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα δεν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι νεαροί ήταν όρθιοι μέσα στο βαγόνι την ώρα που αυτό κατέβαινε από την κατηφόρα, καθώς μετά, η διαδρομή θα έφτανε στο τέλος της.

Ζήτημα υπάρχει και με τις κάμερες ασφαλείας που, σύμφωνα με το πάρκο, πέρα από τον ισχυρισμό ότι δεν «πιάνουν» τα σημεία του ατυχήματος, αυτές είναι απλά καταγραφικές και δεν αποθηκεύουν τα βίντεο που λαμβάνουν.

Πλέον, μένει να ερευνηθεί ο ισχυρισμός για τους όρθιους νεαρούς, αλλά οποιαδήποτε πλάνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί από κάμερες.

O 25χρονος ο οποίος έχει τα πιο ελαφρά τραύματα

Η 21χρονη που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση με κακώσεις στον θώρακα

Ο 24χρονος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με ρήξη σπλήνας

Η 22χρονη η οποία νοσηλεύεται με διάσειση

 

Το βαγόνι αφού ανέβηκε τη δεύτερη ανηφόρα στη συνέχεια έπεσε στο ρυάκι. Εκεί όμως αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που θα έπρεπε παίρνοντας την στροφή συνέχισε να επιταχύνει, καθώς η στάθμη του νερού δεν ήταν στο ύψος που έπρεπε για να το επιβραδύνει. Έτσι το βαγόνι μπήκε στην στροφή που ακολουθούσε με μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα τέσσερα νεαρά άτομα να φύγουν από το εσωτερικό του. Αυτό που εξετάζεται και συγκεντρώνει έως τώρα τις περισσότερες πιθανότητες να προκάλεσε το ατύχημα, είναι να μην λειτούργησε σωστά η αντλία του νερού που ρυθμίζει τη στάθμη.

Ξεκίνησε σαν παιχνίδι και είχε άσχημη κατάληξη για όλους

Μιλώντας στο newsit.gr ο Στάθης Καρυρομάτης, δικηγόρος της οικογένειας του 25χρονου που τραυματίστηκε στο ατύχημα στο Allou!Fun Park. «Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι κατέληξε πολύ άσχημα για όλους», λέει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καρυδομάτης, επισκέφθηκε τον 25χρονο νωρίτερα, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο σήμερα το πρωί, αλλά δεν ένιωθε καλά και επέστρεψε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: “Ο πελάτης μου έχει θλαστικά τραύματα έχει κάνει ράμματα και έχει υποστεί σοκ. Δεν είναι ξεκάθαρος για τις συνθήκες του ατυχήματος. Οι τρεις φίλοι του και συνεπιβάτες του οχήματος αυτού είναι σε καταστάσεις οι οποίες απέχουν από το να χαρακτηριστούν ως ελαφρύ τραυματισμοί και για αυτό το λόγο θα περιμένουμε την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας που θα καταδείξει τα αίτια. Ο πελάτης μου σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο, αλλά είχε συνεχώς ζαλάδες και πονοκέφαλο, γεγονός που τον ανάγκασε να ξαναμπεί μέσα εκτάκτως και για αυτο το λόγο εξακολουθεί και νοσηλεύεται. Δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς έχει υποστεί σοκ. Έχει μια πρώτη εικόνα ότι φεύγει χωρίς έλεγχο το βαγόνι. Δεν μπορώ να σας πω ομως κάτι παραπάνω, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας. Δεν σηκώθηκαν όρθιοι. Το βαγόνι δεν έχει κάποιου είδους ζώνες ή απαγορευτικες μπάρες απ’ ότι μου είπαν, αλλά έχει χερούλια. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, το έχουν ξανακάνει αυτό το παιχνίδι. Είναι φίλοι και τα τέσσερα παιδιά και αποφάσισαν να πάνε εκεί να διασκεδάσουν. Η άποψη του πελάτη μου είναι κάθετα αντίθετη από την ανακοίνωση του Allou! Fun Park».

Επιθεώρηση από ΤUV

Επιθεώρηση στο πάρκο Allou! Fun Park, σε παιχνίδι του οποίου τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (7/9/2022) τέσσερα άτομα, πραγματοποίησε σήμερα ο φορέας πιστοποίησης TÜV Hellas (TÜV NORD), χωρίς, όπως αναφέρει, να διαπιστώσει κάποια δυσλειτουργία.

Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας τονίζει ότι σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία τους.

«Ο φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει εκθέσεις επιθεώρησης. Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του», αναφέρεται από την TÜV.

Allou Fun Park: Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της TÜV HELLAS

Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας.

Allou Fun Park: Οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα στο Allou! Fun Park με τους τέσσερις τραυματίες όπως αποτυπώνονται σε βίντεο ντοκουμέντο.

Το βίντεο τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν.

Διακρίνεται πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί γύρω από τα τραυματισμένα παιδιά. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε σοκ και δεν μπορούν να πιστέψουν τι είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

 «Βλέπαμε καθαρά το βαγόνι»

Τις στιγμές πανικού που ακολούθησαν το ατύχημα στο Allou!Fun Park περιγράφει στο Live News μια μαία που έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες.

«Εμείς καθόμασταν στο μαγαζί δίπλα και ακούσαμε ένα πολύ δυνατό ήχο. Ακούστηκε μεγάλος κρότος, το νερό πετάχτηκε με πάρα πολλή πίεση, έφτασε πάνω στο δέντρο. Δεν ακούσαμε όμως τις φωνές των παιδιών, σκεφτήκαμε ότι το βαγόνι ήταν άδειο», δήλωσε.

Όσα ανέφερε η μαία στο Live News ανατρέπουν τα σενάρια που ήθελαν τα παιδιά να είναι όρθια.

«Εκεί που καθόμασταν βλέπαμε καθαρά το βαγόνι, δεν είχε παιδιά όρθια. Είμαι λίγο στενοχωρημένη που το άκουσα, αλλά δεν είχε παιδιά όρθια. Τα παιδιά ήταν καθισμένα».

Η αυτόπτης μάρτυρας τόνισε πως προσπάθησε να κρατήσει τη ψυχραιμία της και να βοηθήσει την 21χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά.

«Έγινε ένα αλαλούμ. Τα παιδιά τα σηκώσαμε οι άνθρπωοι που καθόμασταν και πίναμε καφέ. Βοήθησαν δύο παιδιά από τους τεχνικούς εκεί. Την Αγγελική την πήρε ένας φίλος από την παρέα μας στα χέρια να την πάμε κάπου μέσα. Και που τους πήγαμε… Αυτό μας έχει στενοχωρήσει πολύ. Την αφήσαμε στο πάτωμα στην ουσία. Δεν ήταν δυνατόν 2.000 άτομα από έξω, περιμέναμε την ουρά να μπούμε μέσα, να μην έχει ένα ιατρείο, μία κουβέρτα, ανθρώπινες συνθήκες, γιατί κακά τα ψέματα τα παιδιά μας πάνε εκεί».

Όπως τόνισε η ίδια, κανένα από τα παιδιά δεν θυμόταν τι είχε συμβεί. Στο σημείο δεν υπήρχε γιατρός, αλλά μόνο μία νοσηλεύτρια.

«Οπότε ανέλαβα εγώ ως πιο ψύχραιμη την 21χρονη και η νοσηλεύτρια τους άλλους τρεις τραυματίες», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά από ανακοίνωση από το μεγάφωνο στο σημείο βρέθηκαν τέσσερις γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά που τραυματίστηκαν.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ