Αλλαγές στις διαδικασίες και όρους πρόσληψης ΑΣΕΠ σε νέο νομοσχέδιο (πτυχία, ισοβαθμία, διορισμούς, διάρκεια συμβάσεων, αιτήσεις θεραπείας)

1131
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Αλλαγές στη διαδικασία αλλά και στους όρους πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, προβλέπονται σε σειρά άρθρων που περιέχονται στο ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων: 

-Δεν θα απαιτείται, πλέον, μετάφραση των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας σε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά (άρθρο 60).

-Η κάλυψη θέσεων από προκηρύξεις μπορεί να γίνει και μετά από το εννεάμηνο που ισχύει σήμερα (άρθρο 61).

-Η εμπειρία για τους ΥΕ καθορίζεται ανεξαρτήτως του έτους κτήσης του σχετικού πτυχίου, ενώ όσον αφορά την ισοβαθμία προηγείται εκείνος που έχει απολυτήριο γυμνασίου, μεγαλύτερο βαθμό απολυτηρίου, μεγαλύτερος σε ηλικία (άρθρο 62).

-Επιτρέπεται η αύξηση μέχρι το πέρας της διάρκειας τους, της απασχόλησης εργαζόμενων σε ερευνητικά, προγράμματα ΕΣΠΑ και αναπτυξιακά αλλά και πέραν των πέντε ετών όσων εργάζονται με συμβάσεις σε αναψυκτήρια, εστιατόρια και γενικώς χώρους αναψυχής των ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Από σήμερα τα απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας με διπλασιασμό προστίμου (300 ευρώ) και αφαίρεση πινακίδων

-Οι αιτήσεις θεραπείας από απρόθεσμες, πρέπει, πλέον, να υποβάλλονται εντός τριών μηνών (άρθρο 66).

Δείτε την αιτιολογική έκθεση:

Δείτε τις διατάξεις:

 

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ