Αλλαγές και στις προσλήψεις αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

2801
5
(1)

Νέα διάταξη αναφορικά με την πρόσληψη αναπληρωτών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην παράλληλη στήριξη
Η ισχύουσα ρύθμιση της παρ. 2 του άρθρου 46 του ν. 4264/2014, με την οποία αντικαταστάθηκαν το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περίπτωσης 11 της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του ν. 4229/2014 (Α΄8), προβλέπει ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την παράλληλη στήριξη γίνονται υποχρεωτικά με συμβάσεις μειωμένου ωραρίου.

Οι ανωτέρω συμβάσεις μπορούν, υπό τις προϋποθέσεις του νόμου, να μετατραπούν μεταγενέστερα σε συμβάσεις πλήρους ωραρίου με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η υποχρεωτική πρόσληψη εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μειωμένο ωράριο και η μεταγενέστερη μετατροπή της σύμβασής τους σε σύμβαση πλήρους ωραρίου έχει διαπιστωθεί ότι δυσχεραίνει την κάλυψη των λειτουργικών κενών του προγράμματος «παράλληλη στήριξη» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση σκοπείται η διευκόλυνση της αποτελεσματικής κάλυψης των ανωτέρω λειτουργικών κενών με 37 την απαλοιφή της υποχρέωσης πρόσληψης των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του προγράμματος «παράλληλη στήριξη» με μειωμένο ωράριο και της εντεύθεν μετατροπής της σύμβασής τους σε σύμβαση πλήρους ωραρίου και συνεπώς με την εξασφάλιση της δυνατότητας να προσλαμβάνονται οι εν λόγω εκπαιδευτικοί εξαρχής με πλήρες ή μειωμένο ωράριο, ανάλογα με τις ανάγκες της οικείας περιοχής μετάθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πρόσληψη 1.357 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου

Ειδικότερα:

Η περ. 11 της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 4229/2014 (Α΄8) αντικαθίσταται ως εξής: «11. Αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους ή μειωμένου ωραρίου που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο προγραμμάτων για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση που χρηματοδοτούνται εν όλω ή εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να διατίθενται με απόφαση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εντός της Περιφέρειας για την κάλυψη επειγουσών και άμεσων αναγκών του ίδιου ή άλλων προγραμμάτων για την 227 ειδική αγωγή και εκπαίδευση που χρηματοδοτούνται εν όλω ή εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδίων και των αρμόδιων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να προσλαμβάνονται στο πρόγραμμα παράλληλης στήριξης με συμβάσεις πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας περιοχής μετάθεσης. Αν οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί δεν συμπληρώνουν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο, παρέχουν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης συμπληρωματικά υπηρεσίες παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης και σε άλλους μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  2.880 αιτήσεις για τις 5 σχολές ξεναγών!

Οι προσλήψεις πλήρους ή μειωμένου ωραρίου σε προγράμματα για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση που χρηματοδοτούνται εν όλω ή εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνονται οποιαδήποτε στιγμή χωρίς χρονικούς περιορισμούς.».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ