Αλλάζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, 0,14% η θετικότητα. Μείωση της καραντίνας από 14 σε 10 ημέρες.

1418
1
(1)

«Η εικόνα των σχολείων αλλάζει με τη χρήση των self tests», δήλωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό.

Η ίδια αποκάλυψε ότι στα σκαριά βρίσκεται η αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

«Η εμπειρία που έχουμε από τις τελευταίες τρις εβδομάδες που ξεκίνησαν τα λύκεια είναι ότι με τη χρήση του self test αυτό που βλέπουμε το χειμώνα, τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο που υπήρχαν αρκετά κρούσματα στα σχολεία και κάποιες συρροές έχει αλλάξει και θεωρούμε ότι η διενέργεια του self test έχει βοηθήσει σημαντικά σε αυτό», επισήμανε η ίδια.

«Τα στοιχεία από το self testing στο Λύκειο, δείχνουν ότι έχουν διαγνωστεί γύρω στα 800 παιδιά σε όλη την Επικράτεια, που είναι ένα ποσοστό 0,14% θετικότητα, χαμηλότερη από το γενικό πληθυσμό που είναι 0,2%», ανέφερε παράλληλα.

Κατά την κα Παπαευαγγέλλου, το self test έχει συμβάλει στη διατήρηση των χαμηλών ποσοστών, διότι όλα αυτά τα παιδιά θα είχαν πάει σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νομικές συνέπειες για αρνητές που εισβάλουν σε σχολεία. 1 στα 3 παιδιά νοσεί. Ξεκινάει εμβολιασμός από παιδίατρους

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας αποκάλυψε επίσης ότι σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων.

«Η εικόνα των σχολείων αλλάζει με τη διενέργεια των self tests και ακριβώς επειδή αλλάζει η όλη εικόνα της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, μια ομάδα της Επιτροπής μας, οι παιδίατροι και οι επιδημιολόγοι, συναντηθήκαμε για να δούμε πώς θα αλλάξουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων», είπε συγκεκριμένα.

Επιπλέον, η κα Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στη μείωση της καραντίνας της τάξης ή του τμήματος όπου εντοπίζεται θετικό κρούσμα από 14 σε 10 ημέρες, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται ακριβώς επειδή υπάρχουν τα self tests.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ