Αλλάζουν τα ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης με ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική

25
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και τηλεματική αναμένεται να αποκτήσουν τα ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη σχετική υποχρέωση που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, το οποίο περιλαμβάνει και τα κίνητρα αντικατάστασης των λεωφορείων τα οποία στη χώρα μετρούν κατά μέσον όρο 18 χρόνια ζωής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών ορίζεται ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα παροχής στοιχείων και ενιαίο σύστημα κρατήσεων θέσεων και πληροφόρησης επιβατών για τα υπεραστικά δρομολόγια όλων των ΚΤΕΛ.

Οι σχετικές τεχνικοοικονομικές μελέτες θα εκπονηθούν με μέριμνα του υπουργείου Υποδομών.

Κίνητρα για την ανανέωση του στόλου

Την ίδια στιγμή, προβλέπονται πρόσθετα κίνητρα για την αντικατάσταση και ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της χώρας.

Σε περίπτωση που πρόκειται για λεωφορείο καινούργιο ή έως ενός έτους από το έτος κατασκευής του και αν δεν έχει κυκλοφορήσει καλύπτεται από το υπουργείο Υποδομών ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τιμής αγοράς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τραγικός θάνατος εργάτη που παγιδεύτηκε σε σιλό με άμμο

Στην περίπτωση των μεταχειρισμένων λεωφορείων που έχουν συμπληρώσει έως πέντε χρόνια (από την κατασκευή τους) καλύπτεται έως το 5% της τιμής κτήσης τους.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τρία χρόνια σε περίπτωση αστικού ή υπεραστικού λεωφορείου που τίθεται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία (καινούργιο ή μεταχειρισμένο έως 5 ετών) αντικαθιστώντας υφιστάμενο, λεωφορείο που κυκλοφορεί.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ