Αιφνιδιαστικό κάλεσμα διαμαρτυρίας από τον Δήμο Μαρκοπούλου. Κλείσιμο Αττικής Οδού και ταλαιπωρία στις 19.00

289
0
()

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σχεδιάζει για σήμερα διαμαρτυρία από τα “παλιά” με κλείσιμο οδικού άξονα για να ταλαιπωρήσει οδηγούς και επιβάτες που κινούνται και στα δύο ρεύματα της Αττικής Οδού.

Καμία πρωτοτυπία και ανακύκλωση παλιών ιδεών διαμαρτυρίας που στρέφουν τον κόσμο εναντίων των κατοίκων του Δήμου και της Δημοτικής αρχής, αλλά ταλαιπωρεί και κατοίκους άλλων Δήμων που γυρίζουν στα σπίτια τους.

Ο Δήμος επενδύει σε ακραία συμπεριφορά λες και ο εχθρός είναι ο κάτοικος Μαρκοπούλου, Πόρτο Ράφτη, Καλυβίων, Κερατέας, Λαυρίου και Σουνίου που γυρίζει από την εργασία του μέσα στη ζέστη και που πιθανόν δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα των λυμάτων και τους σχεδιασμούς άλλων Δήμων και της ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθεί το “κάλεσμα ταλαιπωρίας”

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/07 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο σας καλεί σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/07/2020 και ώρα 19:00, στην έξοδο της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ και ΒΑΪΩΝ («ΒΛΑΤΑΚΗ»), για να κλείσουμε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αττικής οδού, διαμαρτυρόμενοι για τον σχεδιασμό – επιλογή της ΕΥΔΑΠ της μεταφοράς των ακαθάρτων λυμάτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας με αποδέκτη την θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς.

Πρέπει όλοι να δώσουμε, με τη συμμετοχή μας, βροντερή απάντηση – όχι – στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

Ενστάσεις και εκ των έσω

«Το Σωματείο Εστίασης Μαρκόπουλο Πόρτο Ράφτη στηρίζει και είναι δίπλα στην ευρύτερη κοινωνία του Δήμου μας στις κινήσεις διαμαρτυρίας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει όσον αφορά την απορροή των λημμάτων του βιολογικού καθαρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Απογραφή κτιρίων και πληθυσμού κατοίκων 2021

Αλλά στην παρούσα φάση μια τέτοια κίνηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και κλείσιμο του δρόμου στην έξοδο της Αττικής Οδού στο ύψος του Βλατάκη θεωρούμε είναι μια βιαστική κίνηση χωρίς να λάβουμε υπόψη τα αρνητικά αποτελέσματα που θα φέρει στα μαγαζιά της περιοχής μας και γενικά σε ένα τραυματισμένο οικονομικά περιβάλλον που υπάρχει αυτό τον καιρό λόγω κορονοϊού, το να ξεκινήσουμε μεσ’ το καλοκαίρι τέτοιες κινήσεις είναι ότι χειρότερο για την επιβίωση των επιχειρήσεων του Δήμου μας και στη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Παρακαλώ όπως επανεξετάσετε τέτοιες ενέργειες γιατί θα μας φέρουν προ των πυλών στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και θα έχετε συμβάλει κι εσείς σ’ αυτή την αρνητική κατάσταση.

Μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους διαμαρτυρίας χωρίς αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία».

Σ. Μεθενίτης

«Πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση, γιατί γίνεται δυστυχώς, σε λανθασμένο σημείο και με λανθασμένο τρόπο, που απλώς θα εκνευρίσει εναντίον μας και θα ταλαιπωρήσει μέσα στην ζέστη, συμπολίτες και παραθεριστές του Πόρτο Ράφτη.

Επίσης, χωρίς καμία ενημέρωση του κόσμου, για συμμετοχή.

Η σωστή αντίδραση θα ήταν, μετά από πολυήμερη ενημέρωση των συμπολιτών μας για την κινητοποίηση, να κλείναμε μια Κυριακή πρωί, 10πμ – 12 μ., ΠΛΗΝ ΜΙΑΣ, τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να υπάρχει συνεχής, μικρή ροή κυκλοφορίας και να μοιράζουμε κάποιο έντυπο, στους διερχόμενους οδηγούς για ενημέρωσή τους και να μην τους ταλαιπωρούμε μέσα στην ζέστη, σταματημένους μισή ώρα, όπου θα μας βρίζουν !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στις 9/11 η συζήτηση για καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος για ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά

Ο κόσμος πρέπει να είναι σύμμαχός μας, όχι εχθρός μας!

Όποιος σκέφτηκε και πρότεινε αυτή την κινητοποίηση, με αυτό τον τρόπο, μάλλον προετοιμάζει (ελπίζω άθελά του), την αποτυχία της διαμαρτυρίας μας.

Και βέβαια, η επόμενη κινητοποίηση, οργανωμένα και με πούλμαν, πρέπει να γίνει φυσικά στην Αθήνα, μπροστά στην είσοδο του αρμόδιου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ! Εκεί θα έλθουν και αρκετά τηλεοπτικά κανάλια, πολύ πιο εύκολα επίσης !

Τέλος, τη Δευτέρα, ο κος ΣΓΟΥΡΟΣ και ΟΛΑ τα μέλη της Περιφερειακής Παράταξής μας “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” καταθέτουμε το σχετικό, γραπτό αίτημα, για ΣΥΖΗΤΗΣΗ του θέματος, στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

80 άτομα ούτε καν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αποτυχημένη η χωρίς σχεδιασμό, αιφνιδιαστική κινητοποίηση του Δήμου Μαρκοπούλου στα δύο ρεύματα προς και από Αττική Οδό.

Δεν μαζεύτηκαν περισσότερα από 80 άτομα, από τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που ξέρουν(;) από οργάνωση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων.

Ισχνή η παρουσία των κατοίκων αλλά και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Δήμου.

Δείγμα της προχειρότητας η έλλειψη ψηφίσματος ή ενημερωτικού υλικού που να αναλύει τον λόγο της κινητοποίησης και της όποιας ταλαιπωρίας οδηγών και επιβατών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ