Αγωνία για το πιθανό κρούσμα κοροναϊού στο Αττικό. Νόσησε και η έγκυος γυναίκα του ασθενή 0 στην Ιταλία

236
0
()

Αγωνία επικρατεί στις αρχές για το ύποπτο κρούσμα με συμπτώματα που μοιάζει με τον κοροναϊό στο Νοσοκομείο «Αττικόν», για το οποίο αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι ελέγχθηκαν τέσσερα ύποπτα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», το Νοσοκομείο «Σωτηρία» και το Νοσοκομείο «Αττικόν», αντίστοιχα. Όπως διαπιστώθηκε, τα τρία κρούσματα για κοροναϊό ήταν αρνητικά από το Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ για το κρούσμα στο Αττικόν αναμένονται σήμερα τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και την Τρίτη προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό. «Πτυχές του σχεδίου για τον κοροναϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας: «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς».

Κοροναϊός: Κλείνουν σχολεία, θέατρα, γήπεδα και ΜΜΜ αν «έρθει» στην Ελλάδα – ΠΝΠ ανακοίνωσε ο Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ακόμα ότι εντείνεται η προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων και των γενικότερων συνεπειών που αυτά μπορεί να συνεπάγονται.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κοροναϊόςεξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος όμως η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου. «Πτυχές του σχεδίου για τον κοροναϊόθα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για δυναμικό μέτρο προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα. «Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός» κατέληξε ο κ. Πέτσας .

«Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει πέντε βασικά άρθρα:

Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Το νέο ωράριο λειτουργίας των ΔΟΥ 08.00-19.00. Παραλύουν οι συγκοινωνίες την Πέμπτη από 24ωρη απεργία

Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η επιβολή προληπτικών ελέγχων σε σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
Ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας, θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά περίκλειστων χώρων συνάθροισης κοινού.
Ο περιορισμός της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς.
Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου, πτυχές του οποίου θα αναπτύσσονται, ανάλογα με την εξέλιξη του κοροναϊούσε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Παραμένουμε ψύχραιμοι, υλοποιούμε τα μέτρα που έχουμε αποφασίσει και είμαστε σε εγρήγορση να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νόσησε και η γυναίκα του ασθενή μηδέν στην Ιταλία

Tους 11 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται στα 322. Παράλληλα, ο«ασθενής μηδέν» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο 38χρονος από την πόλη Κοντόνιο της βόρειας Ιταλίας που είχε επισκεφθεί τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου της πόλης του ήταν ο πρώτος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και όπως γίνεται τώρα γνωστό, η κατάστασή της υγείας του είναι σοβαρή αλλά σταθερή και νοσηλεύεται στην εντατική φροντίδα της πολικλινικής Σαν Ματέο στην Πάβια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Άλλοι παλεύουν στα νοσοκομεία και άλλοι κάνουν πάρτι συνωστισμού. Εισαγγελέας για τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α.

Η σύζυγός του, που είναι έγκυος, είναι κι αυτή θετική στον κορωνοϊό αλλά «είναι καλά, έκανε υπερηχογράφημα και η εγκυμοσύνη της πηγαίνει καλά, το μωρό είναι επίσης καλά και η εγκυμοσύνη θα ολοκληρωθεί» όπως δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa ένα από τα στελέχη του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται στο Σάκο του Μιλάνου. «Η σύζυγος του ασθενή μηδέν πάει καλά, είναι καλά, είναι θετική στον κορωνοϊό, αλλά ασυμπτωματική» σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, οι συμπαίκτες του στην ομάδα ποδοσφαίρου Amatori Sabbioni, με την οποία έπαιξε τελευταία φορά ο «ασθενής 1» τον Φεβρουάριο, βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, με 6 από αυτούς να είναι θετικοί στον κορωνοϊό. «Επί του παρόντος, από τους συμπαίκτες του στην ομάδα Picchio Calcio έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό 6 άτομα και η υγεία τους κρίνεται καλή και δεν νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά στο σπίτι τους, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομάδα. «Είμαστε όλοι σε καραντίνα»« λέει ο πρόεδρος της ομάδας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. «Στην αρχή μας είπαν να πάμε όλοι στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση άλλαξε και μας είπαν τελικά να μείνουμε σε καραντίνα μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και να δούμε πώς πηγαίνει, μετρώντας την θερμοκρασία 3 φορές την ημέρα. Είμαστε όλοι καλά και καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν επειδή έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας».

Αναφερόμενος στην ζωή του πλέον, λέει: «Η ζωή σε καραντίνα είναι δύσκολη, το να είσαι κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο για δύο εβδομάδες δεν είναι το καλύτερο. Μένω με τους γονείς μου και πρέπει να μένουμε σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μακριά ο ένας από τον άλλο. Θα ήθελα πολύ να είχα μία αυλή για να περπατήσω λίγο, αλλά το σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι καλά».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ