Αίτημα ενημέρωσης και αποκατάστασης άνισης μεταχείρισης από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας

1677
5
(6)

Eκπαιδευτικοί ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας

Αίτημα

ΠΡΟΣ: την κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας.

ΑΠΟ: το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας και την Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου Ε.Π.Α.Φ.Η.

ΚΟΙΝ.: Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ). ΘΕΜΑ:

Αίτημα ενημέρωσης και αποκατάστασης της άνισης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες αναπληρωτές ΠE06 Αγγλικής Γλώσσας η ανακοίνωση μόνο 640 οργανικών κενών, την στιγμή μάλιστα που εισάγεται το μάθημα και στα νηπιαγωγεία. Επί της ουσίας, ερωτήματα εγείρει κυρίως η ανακοίνωση μόλις 528 οργανικών θέσεων Αγγλικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε μια χρονιά που οι προσλήψεις αναπληρωτών έφτασαν τις 1.253. Έκπληκτοι οι συνάδελφοι, που υπηρετούν τόσα χρόνια αναπληρώνοντας ουσιαστικά τους εαυτούς τους σε έναν φαύλο κύκλο ανά την επικράτεια, διερωτώνται για την κατάσταση αυτή. Ωστόσο, είμαστε όλοι πρόθυμοι να υποδείξουμε τις πραγματικές οργανικές θέσεις ΠΕ06 καθώς είναι υπαρκτές και αυτές καλύπτουμε κάθε χρόνο. Σε περίπτωση δε, που γίνει περαιτέρω διερεύνηση για σύσταση οργανικών θέσεων, είμαστε σε ετοιμότητα να επισημάνουμε τα κενά, αφού πλέον και στα 4θεσια δημοτικά καλύπτουμε ωράριο περισσότερων των 12ωρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  91χρονος Αντιπτέραρχος, βετεράνος πιλότος "υποκλίθηκε" μπροστά στο Spitfire της Πολεμικής Αεροπορίας

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε:

Επίσημη και αιτιολογημένη απάντηση του Υπουργείου, σχετικά με τους λόγους αφενός εξαίρεσης του κλάδου μας από την διερεύνηση για σύσταση οργανικών θέσεων αφετέρου της τελικής απουσίας του από τις νέες οργανικές θέσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως αυτές ανακοινώθηκαν με τροπολογία στις 08.06.2021.

Αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, η οποία (ενν. η αποκατάσταση) μπορεί να επιτευχθεί με την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών μέσω των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών του ανωτέρω κλάδου.

Θα είμαστε πάντα παρόντες στην μάχη για μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και θα παραμένουμε στις επάλξεις για την προάσπιση της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας στο Δημόσιο Σχολείο, αφού η γνώση της προσφέρει ευκαιρίες για σημαντική πνευματική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη στους μαθητές μας.

Με εκτίμηση,

Αθήνα, 20.07.2021

Το Συντονιστικό των Αναπληρωτών Αγγλικής Γλώσσας

Πηγή: www.especial.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 6

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία εμβολιασμού μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και καθηγητών σε ΑΕΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ