Ήττα Δούρου στο Κορωπί. Δεν χωροθετήθηκαν τόποι διαχείρισης απορριμμάτων σε λατομεία

84
0
()

Η δυναμική κινητοποίηση κατοίκων και Δημοτικής Αρχής στο Κορωπί απέτρεψε και ματαίωσε τη συνεδρίαση της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ για χωροθέτηση και διαχείριση απορριμμάτων σε ανενεργά λατομεία.

Σε ματαίωση οδηγήθηκε την Παρασκευή η 23η συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, που θα αποφάσιζε την εξέλιξη χωροθετήσεων και διαχείρισης απορριμμάτων σε λατομεία στη Δυτική και Ανατολική Αττική, μετά τη δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση του Δήμου Κρωπίας, των αιρετών εκπροσώπων του και των κατοίκων του Κορωπίου.

Ωστόσο, με νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση (24η) ο ΕΔΣΝΑ, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, “πέρασε” άλλες εισηγήσεις χωρίς την επίμαχη εισήγηση για τα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ στα λατομεία.

Η απερχόμενη Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ επιμένει και προσπαθεί, ακόμα και την ύστατη ώρα, να επιβάλει έναν σχεδιασμό ανάπτυξης μεγάλων αποκεντρωμένων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ κ.α του Λεκανοπεδίου Αθηνών σε λατομεία και μάλιστα σε «στοχοποιημένες» περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, που έχουν σηκώσει, ιστορικά, το βάρος ανεξέλεγκτων χωματερών όλης της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εικόνες καταστροφής από την έκρηξη από υγραέριο σε σπίτι στα Καλύβια με 7 τραυματίες (τα 3 παιδιά)

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ενημέρωσε τους συγκεντρωθέντες ότι ο Δήμος μας παραμένει σε ετοιμότητα μέχρι και το Σάββατο 31 Σεπτεμβρίου για κάθε ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής πραγματοποίησης συνεδρίασης με την επίμαχη εισήγηση.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ