Έως το τέλος του έτους οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή είπε η Υπουργός Παιδείας

207
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή παραχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους μόνιμους διορισμούς.

Αναφορικά με το ζήτημα των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Εμείς είμασταν υπέρ αυτής της ρύθμισης. Όταν αναλάβαμε τη ηγεσία του υπουργείου, δυστυχώς δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες. Εμείς επισπεύσαμε τις διαδικασίες, ασκήσαμε μεγάλη πίεση, συνεργαστήκαμε άριστα με το ΑΣΕΠ και η πρόβλεψη που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτές οι προσλήψεις θα ‘χουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους».

Σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), η υπουργός δήλωσε ότι «ενώ υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, την ίδια ώρα πολλές επιχειρήσεις αναζητούν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν. Αυτό δείχνει την μεγάλη αναντιστοιχία εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε κάνει σκέψεις για το πως θα γεφυρώσουμε το χάσμα. Ένας τρόπος είναι ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός, από το Γυμνάσιο κιόλας. Δεύτερον, η πρακτική άσκηση ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τις πραγματικές συνθήκες του επαγγέλματος.  Αυτό πρέπει να γίνεται από το Λύκειο και βεβαίως στο Πανεπιστήμιο».

Συζητάμε κατά κόρον, συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως και «για την τεχνολογική εκπαίδευση, είναι ύψιστη προτεραιότητα η επαγγελματική εκπαίδευση γιατί  είναι ένα μεγάλο «κλειδί» για την ανάπτυξη της χώρας. Ετοιμάζουμε ένα συνολικό νομοσχέδιο που θα αφορά στην επαγγελματική εκπαίδευση με το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε τα επαγγελματικά λύκεια, να δημιουργήσουμε πρότυπα επαγγελματικά λύκεια , να φέρουμε την εκπαίδευση πιο κοντά στην αγορά αλλά και την αγορά πιο κοντά στην εκπαίδευση… και από λύση ανάγκης για λίγους που είναι σήμερα να είναι λύση για τους πολλούς».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι μια άλλη διάταξη θα αφορά τα πρότυπα σχολεία και την ενίσχυσή τους ειδικά σε ότι αφορά τους ομίλους. Αυτά τα σχολεία είχαν βρεθεί χωρίς εκπαιδευτικούς και προσπαθούμε να τα ενισχύσουμε. Επίσης ξαναεπιβραβεύουμε την προσπάθεια και όχι την τύχη σε σχέση με τους σημαιοφόρους. Επίσης υπάρχει μία διάταξη που επαναφέρει την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των κολλεγίων κάτι για το οποίο μας έχει επιπλήξει η ευρωπαϊκή επιτροπή.  Είναι υποχρέωση της χώρας βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Καθηγητής δερματολογίας μιλάει για τα κρούσματα ψώρας σε σχολεία

Κάνουμε μία προσπάθεια εξωστρέφειας της εκπαίδευσης, επεσήμανε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι «αυτή μεταφράζεται με τις εξής εν δυνάμει συνεργασίες. Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα έρθει αντιπροσωπεία των αμερικανικών πανεπιστημίων για να συζητήσουν με τους δικούς μας πρυτάνεις για να ενισχύσουν τη συνεργασίας τους. Π.χ. διπλά προγράμματα, ανταλλαγές φοιτητών, ερευνητών  και καθηγητών, να έρχονται Αμερικανοί φοιτητές για θερινά ή αγγλόφωνα προγράμματα. Για πρώτη φορά ξεκινά του χρόνου αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών που θα διδάσκει ελληνική ιστορία, φιλοσοφία και λογοτεχνία, που απευθύνεται σε μη ευρωπαίους πολίτες.  Θέλουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, αντί να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Πληροφορίες: Πρώτο Πρόγραμμα μέσω alfavita.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ