Έως και 3 φορές την ημέρα με απόφαση του εκπαιδευτικού 15λεπτο διάλειμμα μάσκας

4611
3
(4)

Έως και 3 φορές την ημέρα

με απόφαση του εκπαιδευτικού

15λεπτο διάλειμμα μάσκας

Εισήγηση επιτροπής ΕΟΔΥ για “Διάλειμμα μάσκας”

Οπως μεταδόθηκε στο χθεσινό, 24.10.2020, κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Στραβελάκη.

Η επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ αναφορικά με το λεγόμενο “Διάλειμμα μάσκας”, τη δυνατότητα δηλαδή των μαθητών/τριών να αφαιρούν τη μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη σχολική μονάδα,

εισηγήθηκε πως:

Mε απόφαση του αρμόδιου εκπαιδευτικού αυτό μπορεί να πραγματοποιείται όταν οι μαθητές θα βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας. Θα πραγματοποιείται μ άλλα λόγια εντός της τάξης όταν οι μαθητές, παραδείγματος χάρη, θα λύνουν κάποια άσκηση και θα είναι της τάξεως των 15 λεπτών.

Το “Διάλειμμα μάσκας”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα μπορεί να γίνεται και 3 φορές την ημέρα αν αυτό κριθεί επιβεβλημένο από τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Υπενθυμίζουμε πως:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ  -ΦΕΚ B 4681 – 22.10.2020 – με την οποία καθορίζονται κανόνες τήρησης αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, μετά τη λήψη των νέων μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σκύλος δάγκωσε κοριτσάκι 2 ετών. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα

Οπως ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 22.10.2020 από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η λειτουργία των σχολείων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ομως επειδή οι μαθητές, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, θα φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα για περίπου 7 με 8 ώρες συνεχώς, όπως όλα δείχνουν, θα  εφαρμοσθεί το λεγόμενο “διάλειμμα μάσκας”, το οποίο κρίνεται επωφελές για τους μαθητές/τριες της χώρας.

Τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 ο Καθηγητής κος Τσιόδρας είχε τοποθετηθεί για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, τονίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά για ένα διάλειμμα μάσκας.

Πηγή: www.especial.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Αριθμός ψήφων: 4

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ