Έτσι θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις. Απείλησαν με αυτόφωρο μαθητές σε κατάληψη

438
0
()

Στο μέτωπο των σχολείων, ο αριθμός των σχολείων που είναι υπό κατάληψη συνεχίζει να είναι μεγαλύτερος των σχολικών μονάδων που έχουν πληγεί από κρούσματα κορονοϊού.

Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με σχολεία και τμήματα που κλείνουν λόγω κορονοϊου ανανεώνεται καθημερινά, και στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν στην αναστολή τμημάτων και όχι ολόκληρων σχολικών μονάδων.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων να συγκεντρώνεται στην Αττική.

Στο πεδίο των καταλήψεων, περισσότερα από 200 σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη με την Πολιτεία να κάνει έκκληση για παύση των κινητοποιήσεων.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι ένα σενάριο που συζητείται στο υπουργείο Παιδείας με περικοπή περιπάτων ή μαθήματα εν μέσω αργίας. “Δεν μπορεί κανείς να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Αν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, πρέπει να υπάρχει διάλογος.

Διάλογος με ανοιχτά σχολεία, όχι με κλειστά” σχολίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ένα βίντεο με πρωτοφανείς απειλές από αστυνομικά όργανα έξω από σχολείο στην Καβάλα κατά μαθητών ανέβασε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, καταγγέλλοντας ασφαλίτικες μεθόδους τρομοκράτησης, για να αποτραπούν κινητοποιήσεις και καταλήψεις.

Στο 7λεπτο βίντεο ακούγονται μεταξύ άλλων τα εξής αδιανόητα…

  • «Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας»
  • «Από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ»
  • «Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται»
  • «Όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σε δύσκολη θέση η Τράπεζα Πειραιώς μετά τη χθεσινή πτώση της μετοχής της κατά 24,26%. Χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου

Αναλυτικά το δελτίο τύπου με την καταγγελία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, έχει ως εξής:

Την Δευτέρα ζητήσαμε από τον κύριο Χρυσοχοϊδη και την κυρία Κεραμέως να πάρουν θέση για τις πληροφορίες του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου σύμφωνα με τις οποίες ένστολοι ζητούσαν από διευθυντές σχολείων τα ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων. Δεν λάβαμε καμία απάντηση.

 Χθες ζητήσαμε να μην χρησιμοποιείται η Αστυνομία για πολιτικές σκοπιμότητες . Επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση.

 

Σήμερα καλούμε την κυβέρνηση να δει προσεκτικά το βίντεο από σχολείο της Καβάλας που φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο αποτυπώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών.

Αστυνομικοί (ένας εκ των οποίων με πολιτικά και χωρίς να φοράει μάσκα) “νουθετούν” μαθητές χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Σε εποχές μαύρες από τις οποίες έγιναν αγώνες για να ξεφύγουμε και να γίνουμε μια δημοκρατική, σύγχρονη χώρα.

Αυτόφωρο

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, ακούγονται και τα εξής αδιανόητα από τους ενστόλους:

“Όποιος είναι στην κατάληψη θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Εσείς κάνετε κατάληψη; Είστε υπερήφανοι για τα αιτήματα σας; Άρα θα πρέπει να δώσετε τα ονόματα σας. Θα πάτε εσείς κατηγορούμενοι. Ποιοι άλλοι θα πάνε; Οι γονείς σας. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δηλαδή θα πρέπει να πάμε από τα σπίτια σας να πάρουμε και τους γονείς σας”.

“Από εκεί και πέρα υπάρχει ποινική διαδικασία που κρατάει χρόνια. Θα έχετε δικηγόρο; Πόσο κάνει ο δικηγόρος; Κάθε παράσταση στα δικαστήρια κοστίζει 500 ευρώ”

“Aυτά όλα τα ποινικά έχουν μία διαδικασία και επειδή αυτή η διαδικασία καθυστερεί να μην έχετε κάποια προβλήματα και στη συνέχεια. Θα σας λερωθεί το ποινικό μητρώο. Και είναι κρίμα. Όλα διαδίδονται, όλα μαθαίνονται”.

“Όταν μπαίνεις στο κρατητήριο, θα πας με ποινικούς κρατούμενους. Δεν είναι έτσι απλά. Αν είσαι κρατούμενος, είσαι κρατούμενος. Δεν είσαι κρατούμενος καλός και κρατούμενος κακός”.

Ερωτήματα

Κύριε υπουργέ, το ερωτήματα είναι σαφή:

– Ως πολιτικός προϊστάμενος εγκρίνετε την τρομοκράτηση μαθητών με ασφαλίτικες μεθόδους, ψυχολογική πίεση, απειλές και διασπορά ψεμάτων;

– Είστε σύμφωνος με τον ωμό εκβιασμό που υφίστανται ανήλικοι μαθητές από όργανα της τάξης;

– Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προστατευθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες και οι κινητοποιήσεις των μαθητών χωρίς καμία παρενόχληση;

– Πώς θα προφυλάξετε την πλειοψηφία των δημοκρατών αστυνομικών από φαινόμενα συναδέρφων τους που “νουθετούν” ανήλικους μαθητές στη δική τους πολιτική λογική;

– Όταν ως κυβέρνηση ανέχεστε τέτοια φαινόμενα, με ποιον τρόπο συμβάλλετε στο να εμπεδωθεί στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας ότι η Αστυνομία δεν είναι ένα όργανο εκφοβισμού, κρατικής καταστολής και αντιδημοκρατικών ενεργειών;

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και γνώστης και καθοδηγητής της επιχείρησης “Τρόμος και Πάταξη” ακόμη και σε μαθητές σχολείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μείνει θεατής στην επιστροφή της χώρας στο μαύρο παρελθόν και στη συνέχιση της χρησιμοποίησης της Αστυνομίας ως οργάνου εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που δεν θα περιορίζονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νηπιαγωγός με κοροναϊό "σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό και προσπαθείς να αναπνεύσεις". Στο 4,4 ο δείκτης θετικότητας

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ