Έξαλλοι οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη για την έλλειψη ATM. Διαμαρτυρίες για να κινητοποιηθεί ο Δήμος

496
4
(5)

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει ανά την Ελλάδα, σχετικά με τη συρρίκνωση υποκαταστημάτων Τραπεζών και τα «εξαφανισμένα» ΑΤΜ που ταλαιπωρούν κόσμο και βεβαίως για το ρόλο της αυτοδιοίκησης μπροστά σε αυτό το «φαινόμενο»

Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων, αυτή την περίοδο, ιδίως σε περιοχές που αποτελούν καλοκαιρινούς προορισμούς, είναι τεράστιες, καθώς κόσμος –και ιδίως επισκέπτες- αγανακτούν!

Κάποιοι δήμαρχοι, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος για την περιοχή τους έχουν κινητοποιηθεί, ενώ άλλοι –που δεν το έχουν κάνει ακόμη -δέχονται «πίεση» και «μηνύματα» στα social media από πολίτες που φτάνουν σε σημείο να μιλούν για «ψήφους και εκλογές»… ακόμη και για προθέσεις… μεταδημότευσης!

Δεν λείπουν φυσικά και οι κόντρες μεταξύ «ευνοημένων» και «μη ευνοημένων» κατοίκων συγκεκριμένων περιοχών.

Μια τέτοια συζήτηση στα social media είχαμε πριν λίγες μέρες για το Πόρτο Ράφτη (Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας) και εκεί… «μπλέχτηκε» ακόμη και θέμα…Σκλαβενίτη!

Σε ερώτημα που έκανε πολίτης αναφέρει:

«Μετά την απομάκρυνση των υπ/των τραπεζών, έμειναν ελάχιστα ΑΤΜ στο Πόρτο Ράφτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Β φάση - Πάλι δεν θα καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για αριθμό προσλήψεων

Σημείωση Συντάκτη : Τα περισσότερα ΑΤΜ στο Πόρτο Ράφτη ήταν σε καταστήματα και ανατινάχθηκαν από κακοποιούς.

Τα 2 ΑΤΜ της Alpha σε παλιά Goodys και Κρεοπωλείο ανατινάχθηκαν, όπως ακόμα 2 της Πειραιώς στον Σκλαβενίτη και στον Γέγο. Επίσης ακόμα 1 της Εθνικής σε εμπορικό κέντρο. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η έλλειψη ΑΤΜ δεν ήταν αποτέλεσμα της απομάκρυνσης υποκαταστημάτων τραπεζών αλλά ανατινάξεων από κακοποιούς.

Συνολικά από 8 ΑΤΜ στο Πόρτο Ράφτη έχουν μείνει μόνο 3 ένα της Εθνικής, ένα της Πειραιώς στον Σκλαβενίτη και άλλο ένα στον Σκλαβενίτη.

Το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στου Σκλαβενίτη, μετά κάποια μετατόπιση, εδώ και τέσσερις μέρες «λειτουργεί» αλλά χρήματα δεν δίνει. Δεν υπάρχει λύση στο [ισοδύναμο πληθυσμιακά, πολλαπλάσιο το καλοκαίρι] Πόρτο Ράφτη παρά να μεγαλώνουμε την ουρά στο Μαρκόπουλο….. Μήπως μπορεί ο Δήμος να κάνει κάποιο διάβημα;»

Οι απαντήσεις και τα σχόλια, ήταν καυστικά:

-«Μήπως κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να κάνουν μεταδημότευση; Μπας και φανούμε περισσότεροι…»

-«Συμφωνώ. Όλες οι υπηρεσίες (αστυνομία, σχολεία, τράπεζες, ανθρώπινο Δυναμικό) γίνονται βάση Πληθυσμού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πειραιάς - Γονέας αρνητής μήνυσε δ/ντρια, υποδιευθυντή, εκπαιδευτικό. Η δ/ντρια υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα.

-«…Ποντάρουν στους Ψήφους»

-«Εδώ όλα πάνε με ρυθμούς χελώνας… έτσι ήταν πάντα»

– «Ελπίζω να μην εννοείτε πολιτισμένο το Μαρκόπουλο -σε αντίθεση με το απολίτιστο Πόρτο Ράφτη……»

Δείτε σχετικά:

Να σημειωθεί, ότι για το θέμα της συρρίκνωσης των τραπεζών και των ΑΤΜ, μετά από «φωνές» δημάρχων κινητοποιήθηκε και η ΚΕΔΕ, στέλνοντας επιστολές σε Σταϊκούρα και μεγαλο-Τραπεζίτες.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4 / 5. Αριθμός ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ