Έλεγχοι της αστυνομίας σε Δημοτικά Σχολεία για την τήρηση των μέτρων. Παρέμβαση της Υφυπουργού για το θέμα

77
0
()

Με ευθύνη της κυβέρνησης της «αριστείας» της ΝΔ, χθες αστυνομικά όργανα διενήργησαν ελέγχους σε δύο σχολεία της πόλης της Χίου, στο 4ο και 5ο δημοτικά σχολεία αντίστοιχα, εκτελώντας πάγιες εντολές για έλεγχους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει αναγάγει τα πάντα στην «ατομική ευθύνη» , για να μην αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες στήριξης των σχολείων, την ώρα που οι προϋπολογισμοί των σχολείων και των οικογενειών επιβαρύνονται αβάσταχτα και οι υγειονομικοί έλεγχοι σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ανύπαρκτοι, η ίδια, τη μόνη ευθύνη που αναλαμβάνει είναι η καταστολή και οι έλεγχοι, η υπενθύμιση το «κράτος είμαι εγώ», εξισώνοντας τα σχολεία μας με μπαράκια και καφετέριες.

Δεν αναγνωρίζει ούτε το άγχος ούτε την αγωνία των εκπαιδευτικών που λειτουργούν υπό αντίξοες συνθήκες, απεναντίας επιβαρύνει το κλίμα, που δυσκολεύεται, ώστε να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές να βλέπουν να ελέγχονται οι δάσκαλοί τους , λες και διέπραξαν κάποιο έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τον Νοέμβριο η δίκη της καθηγήτριας που αρνιόταν μάσκα στην τάξη μετά από μήνυση του Λυκειάρχη

Εκπαιδευτικοί και γονείς όλο αυτό το διάστημα δεν παίζουν με την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων , ώστε να μην πράττουν τα δέοντα. Στο κάτω κάτω κάθε εκπαιδευτική δομή διαθέτει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι τέτοιο.

Το ότι όλο αυτό το διάστημα ο δημόσιος τομέας (νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμοι) είναι αυτός που στήριξε την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύει το λόγου το αληθές , σε αντίθεση με την κυβέρνηση που χάρισε τα εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και λοιπούς έχοντες και κατέχοντες εν μία νυκτί.

Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τώρα την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσουν , ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο που να διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ζαχαράκη

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη,σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, επικοινώνησε νωρίτερα σήμερα με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Χίου, αλλά και με τις τοπικές αρχές και ζήτησε να μην επαναληφθεί αστυνομική επιχείρηση σε σχολεία του νησιού, και σε οποιοδήποτε σχολείο της επικράτειας, καθώς η τήρηση των μέτρων προστασίας από κορονοϊό στα σχολεία είναι αρμοδιότητα των εκπαιδευτικών και όχι της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στη φυλακή 38 άτομα της Χ.Α.. Ποιοι μπαίνουν μέσα. Απορρίφθηκε η πρόταση της Εισαγγελέως. Οι ποινές κατά συγχώνευση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η παρέμβαση της υφυπουργού Παιδείας έγινε και σε κεντρικο επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εκδηλωθεί ξανά τέτοια πρωτοβουλία της αστυνομίας, η οποία μόνο ανησυχία μπορεί να φέρει στα μικρά παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, η ΑΔΕΔΥ της Χίου είχε καταγγείλει το περιστατικό με τους αστυνομικούς που μπήκαν σε δύο Δημοτικά σχολεία του νησιού να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τους εκπαιδευτικούς και…τα μικρά παιδιά.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ