Άκυρες οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για να επανυπολογιστούν κενά και πλεονάσματα με βάση τον νέο νόμο

717
0
()

«Άκυρες οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών»

Κατόπιν προφορικής εντολής του ΥΠΑΘ σταμάτησαν από χθες οι τοποθετήσεις των συναδέλφων σε οργανικές θέσεις και ακυρώθηκαν όσες είχαν γίνει ήδη.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θεωρεί ότι πρέπει να ξεκινήσει απ’την αρχή η όλη διαδικασία δηλ. να επανυπολογιστουν κενά και πλεονάσματα με βάση το νομοσχέδιο,που μόλις ψηφίστηκε και τα νέα ωρολόγια προγράμματα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο βέβαια θα έχουμε πολλές υπεράριθμες σε διάφορους κλάδους,που οι ώρες των μαθημάτων τους περικόπτονται π.χ. Κοινωνικών επιστημών,Καλλιτεχνικών μαθημάτων, Οικιακής Οικονομιας κι έτσι άνθρωποι με πολλά χρόνια υπηρεσίας θα χάσουν την οργανική τους και θ’ αρχίσουν να περιφέρονται από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο.

Τα σενάρια περί νέων διαθεσιμοτήτων καλά κρατούν, μιας και η παρούσα κυβέρνηση έχει προϋπηρεσία σ’ αυτόν τον τομέα.

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΥΠΑΙΘ πρέπει να ελεγχθεί νομικά για την εγκυρότητα της,μιας και δε μπορεί να ακυρώνονται νόμιμες αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ.

Αναστατώνουν ξανά την εκπαίδευση όπως έκαναν και την περίοδο της πανδημίας, προκειμένου να περάσουν τα “νέα” σχέδια τους. Σχεδια, που μειώνουν τις θέσεις εργασίας και αμφισβητούν την προσφορά πολλών συναδέλφων χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Νέος θάνατος εκπαιδευτικού τ. σχολικού συμβούλου πληροφορικής και περιφερειακού δ/ντη από κοροναϊό.

Αν υπήρχε η ευαισθησία,που απαιτείται,στον επανυπολογισμό των κενών θα λαμβάνονταν υπόψη οι φετινές συνταξιοδοτήσεις καθώς και το ωράριο των στελεχών… αλλά πού τέτοια ευαισθησία!Άλλοι θα ταλαιπωρηθούν άλλωστε και όχι οι απουσιάζοντες χρόνια απ’τα σχολεία… Με την απώλεια οργανικών θέσεων,θα επιταθεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα στο χώρο μας.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές το ζουν αυτό άδικα τόσα χρόνια…Τώρα θέλουν κι οι μόνιμοι να είναι σε αβεβαιότητα για να τηρούν ευλαβικά τις απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων και να αρκούνται στα συνήθως αναχρονιστικά και τα “στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης” σχολικά βιβλία. Φανταστειτε πόσο θα χειροτερέψει αυτή η κατάσταση αν επιμείνουν σε νομοσχέδιο για την Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι.

Χρειάζεται λοιπόν η άμεση αντίδραση του κλάδου για να συνεχιστούν κανονικά οι τοποθετήσεις. Να αποσυρθούν τώρα τα νέα ωρολόγια προγράμματα και το πολυνομοσχέδιο.

Η ΟΛΜΕ να κηρύξει αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών…και να καλύψει τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να μη συμμετάσχουν σε νέες αμφισβητούμενες τοποθετήσεις. Οι ΕΛΜΕ να κάνουν παραστάσεις στα ΠΥΣΔΕ για να μην προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Βανδαλισμοί σε σχολείο στην Καισαριανή. Άγνωστοι τα έκαναν γυαλιά καρφιά, προκαλώντας ζημιές και λεηλασίες

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ ΣΤΗ 1 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΆΛΥΣΗ-ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Του Ηλία Παπαχατζή, π.μελους του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Αγωνιστικές Παρεμβάσεις) και μέλους του ΔΣ της Α’- Γ’ΕΛΜΕ της Β’Αθήνας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ