25η Μαρτιου στο Πορτο Ραφτη

Την Πέμπτη το βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου ο Δημήτρης και μου είπε ” δεν έρχεσαι να μείνεις σπίτι μου στο Πόρτο Ράφτη το σαββατοκύριακο , εγώ θα πάω  από αυριο Παρασκευή, αν θες έλα και εσύ ” και χωρίς να το πολυσκεφτώ του λέω εννοείται, έρχομαι. Τι καλύτερο από ένα διήμερο δίπλα στην θάλασσα σκέφτηκα. εδώ να τονίσω ότι ο Δημήτρης έχει μια υπέροχη κλασική μονοκατοικία με εκπληκτικό κήπο σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα😉😊

Οπότε Παρασκευή απόγευμα μετά το γραφείο γεμίζω ένα μικρό βαλιτσάκι για τις ανάγκες του διημέρου και ξεκινάω γύρω στις 19.00. Μετά από ακριβώς 30 λεπτά έχω ήδη φτάσει στο Πόρτο Ράφτη και νιώθω ήδη την υπέροχη μυρωδιά της θάλασσας στον αέρα.

Λόγω της δουλειάς που είχαμε την Παρασκευή επιλέξαμε να μείνουμε μέσα για να γεμίσουμε μπαταρίες και να ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί του Σαββάτου όπως και έγινε.

Ξυπνήσαμε το πρωί στις 10.00 , βάλαμε φόρμες και βγήκαμε έξω για να εκμεταλευτούμε τον υπέροχο καιρό και να κάνουμε με  χαλαρό τρέξιμο τον γύρο του λιμανιού της περιοχής το οποίο είναι πολύ κοντά στο σπίτι.Έπειτα από την χαλαρή γυμναστική και ένα γρήγορο ντους , ξεκινήσαμε για περίπτερο έτσι ώστε να εφοδιαστούμε με εφημερίδες οι οποίες θα μας κρατούσαν παρέα σε έναν 3ωρο καφέ όπως το είχα αποφασίσει γιατί είχα καιρό να πάω σε καφετέρια, Σάββατο. Αποφασίσαμε να πάμε περπατώντας προς το Cafe Del Mar , μια όμορφη διαδρομή σχεδόν 20 λεπτών στην οποία πάντα είχαμε την θάλασσα δίπλα μας, στην αρχή περπατούσαμε στο πεζοδρόμιο το οποίο ξεκινάει από τον Καλό Γυαλό, μετά περπατήσαμε την πεζογέφυρα όπου κυριολεκτικά περπατάς πάνω από την θάλασσα και μετά την παραλία του Αυλακίου όπου και τελικά φτάσαμε στο cafe.

Το cafe Del Mar πραγματικά μου αρέσει γιατί έχει φέρει ένα νέο αέρα στην περιοχή σε ότι αφορά το κομμάτι της διασκέδασης. Χωρισμένο σε δύο μέρη με τον χώρο του εστιατορίου στα αριστερά και τον χώρο του μπαρ στα δεξιά όπως το κοιτάς. Ένα πολύ ωραίο design , χωρίς να προκαλεί , σε χρώματα που μαρτυρούν οτι είναι ένα μαγαζί δίπλα στη θάλασσα ( όπως το γαλάζιο στις πολυθρόνες μέσα και το λευκό στις καρέκλες έξω ) σε κάνει να νιώθεις τόσο οικεία που σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο υπάρχει και ένα σπιτικό σαλόνι για να νιώσεις πραγματικά σαν στο σπίτι σου. Έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, φυσικά καφέ, κουζίνα η οποία σερβίρει πρωινό αλλά και πολλά πιάτα που μπορείς να τα απολάυσεις είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ.

Εμείς ήμασταν τυχεροί και βρήκαμε ένα τραπέζι ακριβώς στην πρώτη σειρά, την πιο κοντινή στην θάλασσα και κάπου εκεί ξεκίνησε ο καφές όπου να μην σας τα πολυλογώ μείναμε 3 ώρες και τα πρόσωπα μας σχεδόν κάηκαν από τον ήλιο.

υ.γ Πρέπει να φύγω εκτάκτως , η συνέχεια του Σαββατοκύριακου έρχεται στο επόμενο άρθρο 😘😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *