Πεζοπορια προς τον φαρο του λιμανιου

Ο φάρος του λιμανιού βρίσκεται στο ακρωτήρι της περιοχής του Πόρτο Ράφτη, ένα μέρος στο οποίο όταν φτάσεις είσαι μόνο εσύ , η θάλασσα και ο ουρανός.

Είναι ένα σημείο το οποίο μπορείς να βάλεις για τελικό προορισμό στην πεζοπορία του Σαββάτου ή της Κυριακής. Μια πολύ όμορφη διαδρομή που κυριολεκτικά περπατάς δίπλα στην θάλασσα είναι από την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα από την οποία παίρνεις τον πεζόδρομο που είναι πάνω στην θάλασσα και μέσα από την Λεωφόρο Γρέγου, από εκεί λοιπόν ξεκινάς χέρι χέρι με την καλή σου και προχωράς για αρκετά λεπτά με παρέα το μπλε της θάλασσας και τον ήλιο να μην σας αφήνει ούτε μια στιγμή από τα μάτια του, κάποια στιγμή θα πρέπει να ανέβειτε στο πεζοδρόμιο που έιναι στον κεντρικό δρόμο για να συνεχίσετε, από εκείνο το σημείο και έπειτα αν θέλετε να κάνετε μια μικρή στάση μπορείτε να επιλέξετε μια τις πολλές καφετέριες που η μία μετά την άλλη στη σειρά προσφέρουν κυριολεκτικά καφέ πάνω στο κύμα.

Επίσης αν θέλετε η στάση σας να διαρκέσει λίγο περισσότερο θα δείτε και αρκετές επιλογές για φαγητό, εγώ και η παρέα μου  όταν κάνουμε αυτήν την διαδρομή και θέλουμε  μια μεγάλη στάση προτιμούμε το Φύκι-Φύκι για να πιούμε το ουζάκι μας παρέα με πολλά θαλασσινά πιάτα. Συνεχίζοντας την διαδρομή αφήνουμε πίσω μας τα μαγαζιά και μπαίνουμε σε μια μικρή παραλία ουσιαστικά κάτω από το ύψος του δρόμου η οποία μας βγάζει σε έναν δρόμο άνετο και πλατύ στον οποίο στα δεξιά μας μπορούμε να δούμε μια εκπληκτική αντίθεση, 3 τεράστιες πολυκατοικίες οι οποίες έχουν και ονόματα και στη μέση σχεδόν ένα πολύ μεγάλο συγκρότημα πολυτελών μεζονετών οι οποίες απέχουν από την θάλασσα κυριολεκτικά 10 μέτρα.

Συνεχίζοντας από αυτό το σημείο ο δρόμος αρχίζει και γίνεται για περίπου 5ο μέτρα λίγο ανηφορικός, μόλις ανεβούμε στα αριστέρα μας μπορούμε να δούμε υπέροχα σπίτια με κήπους και πολύ πράσινο που μας θυμίζουν πόσο ωραία ήταν τα αρχιτεκτονικά σχέδια της δεκαετίας του 70΄και του 80΄. Επειτα από λίγα μέτρα κάνουμε αριστερά και πέφτουμε μέσα στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη στο οποίο θα περπατήσουμε δίπλα στα σκάφη και για όση ώρα θέλουν θα μας κάνουν παρέα οι 3 λευκοί κύκνοι και ο 1 μαυρος που κατοικούν μόνιμα εκεί. Μόλις τους αφήσουμε εκεί που δεν μπορούν να μας ακολουθήσουν πια προχωράμε προς το σημείο που αράζουν τα ψαροκάικα και τα εμπορικά πλοία και κάπου εκεί στο δεξί μας χέρι θα δούμε τον μόνο ανηφορικό δρόμο που υπάρχει στο λιμάνι και κάπου εκεί πλησιάζουμε το τέλος της όμορφης αυτής διαδρομής, μπαίνουμε σε ένα χωματόδρομο ο οποίος μας οδηγεί κατευθείαν στον φάρο όπου από εκεί είναι τραβηγμένη η φωτογραφία του άρθρου.

Μόλις φτάσετε το μόνο που θα νιώσετε είναι η ηρεμία και η γαλήνη, θα είστε εσείς η θάλασσα και ο ουρανός !!

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *