Μια απο τις πιο ωραιες θεες της Αθηνας

Για μένα η μέρα πρέπει να ξεκινήσει κάπως έτσι για να γίνει η πρώτη γνωριμία με μία από τις πιο ωραίες θέες της Αθήνας. Ένα ηλιόλουστο Σαββάτοκύριακο ή στο ρεπό σου θα πάρεις το αυτοκίνητο σου και θα ξεκινήσεις για να συναντήσεις κάτι το διαφορετικό, μια περιοχή μέσα στο πράσινο , με μικρά λοφάκια στα οποία αν ανέβεις στο ψηλότερο σημείο τους η θέα που θα δεις , κόβει την ανάσα.

Για να γννωρίσεις και να νιώσεις την περιοχή θα πρότεινα όταν φτάσεις μια βόλτα στις παραλίες της, αμέσως θα καταλάβεις γιατί τις προτιμούν πάρα πολλοί κάτοικοι της Αθήνας και όχι μόνο, 1ον και σημαντικότερο είναι από τις πιο καθαρές παραλίες του λεκανοπεδίου και 2ον για το μέγεθος της περιοχής έχει πάρα πολλές που καλύπτουν όλα τα γούστα, για την ακρίβεια είναι 12 στον αριθμό. Για αρχή θα πρότεινα να κάνεις μια βόλτα στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα όπου εκεί θα συναντήσεις πραγματικά ένα τοπίο το οποίο παραπέμπει σε κυκλαδίτικο νησί καθώς το δεξί όριο της παραλίας είναι ένα μικρό ύψωμα από βράχια και στο αριστερό της όριο δεσπόζει το αρχιτεκτονικό δημιούργημα-αριστούργημα του κορυφαίου πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη, το ”Απολλώνιο”, ένας μοναδικός οικισμός πολυτελών κατοικιών με την πέτρα να κοσμεί όλο το συγκρότημα.

Μετά σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η παραλίας της Ερωτοσπηλιάς η οποία είναι γνωστή για την υπέροχη φυσική της ομορφιά και τα πεντακάθαρα νερά της, καταλαβαίνεις ότι θα δεις κάτι πάρα πολύ ωραίο από την αρχή της διαδρομής καθώς όταν ξεκινάς την κατηφόρα για να φτάσεις προς την παραλία είσαι ήδη μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από πανύψηλα δέντρα που σου υπενθυμίζουν να αφήσεις πίσω την πόλη που κουβαλάς μέσα σου.

Και ίσως κάπου εδώ να έχει φτάσει η ώρα να ξεκινήσεις για το ”Κάστρο” , ένας ιστορικός χώρος που λειτουργεί από το 1982 και προσφέρει μια από τις πιο ωραίες θέες της Αθήνας. Αυτό που θα ζήσεις και θα νιώσεις μπορείς να το περιγράψεις μόνο εσύ* !

* Αν θες να μας μεταφέρεις την εμπειρία σου μέσω ενός άρθρου και να το δεις δημοσιευμένο στο blog μας , επικοινώνησε μαζί μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *